Pozvánka na filmový maraton: Slib / The Promise, sobota 16. května od 15:00, kino Aero, Praha

English below and here, facebook event here

Srdečně vás zveme na zcela výjimečnou událost, kterou je šestihodinový filmový maraton divácky velmi úspěšného britského seriálu Slib (The Promise), který popisuje události v mandátní Palestině v letech 1946 až 1948 a paralelně současné události v Izraeli a Palestině, a to očima britského vojáka a jeho vnučky. Akce se koná v pražském kině Aero v sobotu 16. května od 15:00 a je pořádána k připomenutí palestinské Nakby a k výročí založení Izraele. Doporučujeme zhlédnout tento poutavý seriál od začátku do konce. Jako další motivaci k návštěvě kina v sobotní odpoledne dojednáváme možnost palestinského občerstvení v pauze uprostřed maratonu a případně debatu po filmu. Více informací dole.

VSTUP ZDARMA. Událost na facebooku, nyxu. Děkujeme za šíření dále.

THE PROMISE_poster_EN_smallTHE PROMISE_poster_CZ_small

 

 

 

 

 

 

 

Důležité: Vstup zdarma, prosíme však o potvrzení účasti (RSVP) na emailu czech.ism@gmail.com (není povinné, ale umožní nám to odhadnout počet návštěvníků pro případ zajištění občerstvení v průběhu promítání, které je nyní s kinem Aero projednáváno).

Filmový maraton seriálu Slib v kině Aero

sobota 16. května od 15:00 do 21:30 | kino Aero (Biskupcova 31, Praha 3)

Začínáme přesně, nenechte si ujít ani jeden díl! Pauza cca 18:00–18:30.

Slib (The Promise), r. Peter Kosminsky, Velká Británie, 2011, anglicky / české titulky, 356 min (tj. 6 hodin)

Ve čtyřdílném výpravném dramatu se prolínají zážitky osmnáctileté Londýňanky Erin v dnešním Izraeli a okupované Palestině (Západním břehu Jordánu a Gaze) s příběhem jejího dědečka, který sloužil jako voják britské armády v Palestině po skončení 2. světové války.

Erina nejlepší kamarádka Eliza, dcera bohatých izraelsko-židovských rodičů, se vrací do Izraele, kde nastupuje povinnou vojenskou službu. Pozve Erin, aby jela s ní a strávila léto se její rodinou. Cestou začne Erin číst deník svého dědečka. Jeho líčení tehdejších událostí spolu se zjištěním, že v době, kdy deník psal, nebyl o moc starší než ona, ji hluboce dojme. Vydá se po jeho stopách a na vlastní kůži poznává realitu života židovské i palestinské komunity v současném Izraeli.

Poutavý politický thriller, který hledá kořeny blízkovýchodního konfliktu v událostech, které se odehrály pod britskou správou před více než šedesáti lety.

Související odkazy:
ČSFD.cz (83%), IMDB.com, wikipedia

Více informací: http://www.kinoaero.cz/cz/film/7381/Film-marathon-The-Promise/

series_16720

ENGLISH

Film marathon of The Promise in Aero Cinema

Saturday 16 May at 3PM till 9:30PM | Aero Cinema (Biskupcova 31, Prague 3)

We start on time, don’t miss any part! A break at about 6PM till 6:30PM.

You are cordially invited to a unique event — a 6 hour long film marathon of the British popular series The Promise (2011). The event takes place on Saturday 16 May as of 3PM till 9:30PM at Aero Cinema in Prague and it commemorates the Palestinian Nakba and the foundation of Israel. There are two parallel stories – that of a British soldier in 1946 till 1948 during the British Mandate of Palestine, and of his granddaughter who ventures for the first time to Israel / Palestine. More info below, the event on facebook, nyx.

Important: Please RSVP on czech.ism@gmail.com (not mandatory but it will help us to have an idea of the number of guests while arranging refreshments).

The Promise, dir. Peter Kosminsky, Great britain, 2011, English / Czech subtitles, 356 min (6 hours)

In a love story that spans the ages, this four-part, epic drama intercuts between the experiences of Erin, an 18-year-old Londoner in present day Israel and Gaza, and those of her military grandfather who was part of the British peace-keeping force in Palestine at the end of WWII.

The story begins when Erin’s best friend, Eliza, the daughter of wealthy Israeli-Jewish parents, is called back to Israel for her National Service and invites Erin along to spend the summer with her family. En route, Erin starts to read her grandfather’s diary. Moved by his account and the realization he wasn’t much older than her when he wrote the diary, Erin retraces his steps in modern day Israel, seeing for herself the hard facts of life for both Jewish and Palestinian communities.

A gripping, political thriller that examines the origins of the Middle East conflict in events that took place under British rule sixty years ago.

More info: http://www.kinoaero.cz/en/film/7381/Film-marathon-The-Promise/

Related links:

The Promise1The Promise2The Promise3The Promise4The Promise5The Promise6The Promise7

This entry was posted in Akce, Filmy a dokumenty and tagged , , , , . Bookmark the permalink.