Pozvánka: Celorepublikový pochod solidarity s Palestinou — neděle 21. dubna 2024 ve 13:00, Náměstí Jana Palacha, Praha

16. dubna 2024 | Ne naším jménem! – Za spravedlivý mír na Blízkém východě, Přátelé Palestiny a další | událost na facebooku

Zveme vás na 4. velký pochod solidarity s Palestinou. 

Solidarita by měla být přirozenou lidskou reakcí na hrůzy v Gaze, kterých jsme svědky. Síla solidarity v Česku roste a nám se daří pravidelně zaplňovat pražské ulice palestinskými vlajkami. V neděli 21. dubna 2024  21.4. se sejdeme ve 13:00 na Náměstí Jana Palacha. Společně řekneme jasné NE české spoluúčasti na probíhající genocidě a ANO empatii, lidskosti a humanismu.

V Gaze bylo zavražděno více než 36 300 civilistů, včetně více než 14 800 dětí (dle EuroMed Human Rights Monitor) – mnoho těl zůstává pohřbeno pod troskami.

Seznam masakrů spáchaných izraelskými okupačními jednotkami se každým dnem rozrůstá – nedávné zprávy z nemocnice Al Shifa, která byla 2 týdny obléhána, jsou brutální a šokující. Izraelští vojáci zavraždili až 400 lidí, včetně mnoha dětí – v některých případech jim svázali ruce za zády a chladnokrevně je popravili. Zprávy o sexuálním násilí, mučení, ponižování a hladovění jsou hrůzostrašné.

Ptáme se – proč česká média a politici považují za zločin solidaritu, ale ne očividnou genocidu? Jsou to právě oni, kdo nese odpovědnost za dehumanizaci Palestinců v českém prostředí a za normalizaci izraelských zločinů. Jejich patologické umlčování palestinských perspektiv a každého, kto s Palestinci vyjádří solidaritu, představuje morální selhání české společnosti.

Solidarita není zločin. Společně se opět postavíme za lidská práva – za okamžité příměří, ukončení blokády Gazy, zastavení okupace, apartheidu… a za svobodnou Palestinu.

Sdílejte a dejte vědět přátelům!

grafika: @ceyzaamera

For English, please go to Facebook: https://www.facebook.com/events/2468902479962563/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.