Pozvánka na debatu s Ronniem Barkanem, izraelským lidskoprávním aktivistou, středa 21. ledna od 19:00, Praha; čtvrtek 22. ledna od 19:30, Brno

Ronnie5Děkujeme všem za účast! Thanks everyone for attending! — Fotky z večera zde, rozhovor s Ronniem Barkanem na DR zde, video bude k dispozici již brzy. Photos here, video available soon. | English below and here — Zveme vás na debatu s izraelským lidskoprávním aktivistou Ronniem Barkanem, spoluzakladatelem izraelské iniciativy Bojkot zevnitř (Boycott from Within), která podporuje sílící palestinskou kampaň bojkotů, stažení investic a uvalení sankcí (BDS). Bude se hovořit nejen o podpoře této kampaně, ale vedle dalších témat též o odmítavém dopise, kterým se izraelští aktivisté a absolventi univerzity ohrazují proti povinné vojenské službě v Izraeli.

Přijďte si vyslechnout příběhy našeho hosta, který je dlouholetým aktivistou a přímým účastníkem dění v Izraeli a na okupovaných palestinských územích. Debata bude probíhat v angličtině. Akce se koná ve středu 21. ledna od 19:00 v Praze v salónku bývalé kavárny Krásný Ztráty (nyní přejmenováno na Café Kampus, Náprstkova 10, Praha 1). Pozvánka na facebooku a nyxu. V Brně se koná stejná debata ve čtvrtek 22. ledna od 19:30 na Skleněné louce (Kounicova 23), podrobnosti na facebooku. Děkujeme za šíření dále.

Večer v Praze pořádá Mezinárodní hnutí solidarity (ISM ČR) společně s anglicky mluvící skupinou Amnesty International (AI ESG). Obě skupiny se dlouhodobě zabývají lidskými právy – ISM ČR se zaměřuje na Palestinu, AI ESG pořádá pravidelné psaní dopisů a debaty se zajímavými zahraničními hosty.

Další podrobnosti:

Ronnie Barkan je izraelský lidskoprávní aktivista, odpírač vojenské služby z přesvědčení, člen Anarchisté proti zdi (Anarchists Against the Wall) a spoluzakladatel Bojkotu zevnitř (Boycott from Within). Ronnie přijíždí do České republiky již potřetí. Jeho návštěva je jedinečnou příležitostí dozvědět se také více o izraelském disentu a rostoucím hnutí odporu proti okupaci, ale i o úskalích boje za spravedlnost a práva Palestinců.

Více informací:

English:

Debate with Ronnie Barkan, Israeli human rights activist (21/01 Prague; 22/01 Brno)

ronnie2We would like to invite you to a debate with Ronnie Barkan, Israeli human rights activist, conscientious objector and co-founder of ‘Boycott from Within’, a group of Israeli citizens and residents who support the Palestinian call for BDS (Boycott, Divestment and Sanctions Campaign). Ronnie will talk about Israeli support of the BDS campaign, about recent alumni and activists’ refusal letter related to mandatory military service in Israel, as well as about other topics related to the current situation in Israel and Palestine based on his activism and direct experience.

After his talk, we can have a discussion about the human rights situation in Israel and Palestine and what we, as activists, can do to campaign on this issue.

When: Wednesday 21st January 19.00-21.00
Where: ex-Krásný Ztráty, now called Café Kampus, Náprstkova  10, Prague 1

When: Thursday 22nd January 19.30
Where: Skleněná louka, Kounicova 23, Brno

The event in Prague is organized by Amnesty International English Speaking Group (AI ESG) and International Solidarity Movement Czech Republic Group (ISM ČR).

More about Ronnie Barkan:
Ronnie is an Israeli human rights activist, conscientious objector and co-founder of Boycott from Within, a group of Israeli citizens and residents who support the Palestinian call for BDS (Boycott, Divestment and Sanctions Campaign). He has also been a member of Anarchists Against the Wall (AATW) founded in 2003 with the objective of non-violent resistance against the occupation, the wall, illegal settlements and annexation of land, as well as to express solidarity with Palestinian people directly on the ground.

You can find more information on Amnesty’s coverage of this region here:
http://amnesty.org.uk/issues/Israel-and-Palestine

The Boycott from Within movement is an association of activists within Israel who are opposing the occupation of Palestine and the human rights abuses which are involved. More info: http://en.wikipedia.org/wiki/Boycott_from_Within

Related information:

boycottfromwithin

This entry was posted in Akce and tagged , , . Bookmark the permalink.