Tisková zpráva: Odvolání nedělní demonstrace (08.10.2023)

8. října 2023 | Ne naším jménem! a další organizace

Palestinské, židovské a další občanské iniciativy, které svolaly na neděli 8. října 2023 do Prahy demonstraci proti společnému jednání vlád ČR a Izraele a návštěvě premiéra Netanjahua, tuto akci ruší.

Protestní akce 8. října 2023 byla organizátory zrušena.

Vzhledem k tomu, že premiér Netanjahu do Prahy nepřijede a ke společnému jednání obou vlád nedojde, pozbývá protest spojený s jeho návštěvou smysl. Cítíme s nezměrným utrpením civilistů na obou stranách. Rádi bychom však věřili, že právě probíhající události v Izraeli-Palestině mohou přispět k tomu, aby česká politická reprezentace přehodnotila svůj vztah s Izraelem. Státem, který soustavně upírá Palestincům lidská a občanská práva, nedodržuje mezinárodní právo a jehož politika apartheidu a osadnického kolonialismu vede k setrvalému kruhu násilí.

Dění budeme i nadále sledovat a informovat o dalších akcích.

Kontakt pro média Zdeněk Jehlička, nenasimjmenem@gmail.com