Pozvánka: Den poezie – Ghassan Zaqtan, Raja’a Ghanem, Lilian Bishara-Mansour (Palestina), čtvrtek 22. listopadu v 18:00, divadlo Na prádle, Praha 1

English below – Zveme vás na jedinečný večer v rámci festivalu Den poezie věnovaný současné palestinské poezii, který se koná ve čtvrtek 22. listopadu v 18:00 v divadle Na prádle (Besední 3, Praha 1). Událost na facebooku.

Svou básnickou tvorbu představí známý palestinský básník Ghassan Zaqtan a dvě palestinské básnířky, Raja’a Ghanem a Lilian Bishara-Mansour. Autor a autorky přečtou své básně v arabštině a vůbec poprvé budou čteny v češtině v překladu Burhana Kalaka.

Večer s debatou a čtením básní v češtině a arabštině bude zakončen drobným palestinským občerstvením.

Čtení básní v arabštině a češtině, debata v angličtině s překladem do češtiny. Vstup volný.

Akce se koná v rámci festivalu Den Poezie a organizuje ji kulturní spolek Maramíja (Maramíja – česko-palestinská kulturní výměna) a Burhan Kalak, překladatel a bývalý palestinský diplomat.

Podrobnosti: https://www.facebook.com/events/1969613576672262/

http://www.denpoezie.cz/

English

Contemporary Palestinian Poetry Live: Ghassan Zaqtan, Raja’a Ghanem, and Lilian Bishara-Mansour in Prague

22 Nov 2018 | 6 PM | Divadlo Na prádle | Besední 3 | Prague 1 | facebook

An evening with poetry by world-renowned Palestinian poet Ghassan Zaqtan and by Raja’a Ghanem, and Lilian Bishara-Mansour. The three Palestinian poets will read their poetry in Arabic, and consequently it will be read in the Czech language, in the translations by Burhan Kalak. There will be a moderated talk on their work and life, with an option to ask questions by the audience.

A sample of Palestinian refreshments will be served at the end of the evening.

The event takes place within Poetry Day (Den Poezie) festival and is organized by Maramija cultural association (Maramíja – česko-palestinská kulturní výměna) and Burhan Kalak, translator and former Palestinian diplomat.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1969613576672262/

http://www.denpoezie.cz/

This entry was posted in Akce. Bookmark the permalink.