Pochod: Nepodílejme se na genocidě Gazy, ve středu 25.10.2023 v 17:30, Loretánské náměstí, Praha

25. října 2023 | Ne naším jménem!

Občanská iniciativa Ne našim jménem! – Za spravedlivý mír na Blízkém východě pořádá ve středu 25. 10. od 17:30 hod na Loretánském náměstí v Praze již třetí demonstraci a pochod za deeskalaci násilí pod heslem “Nepodílejme se na genocidě Gazy“.

Na demonstraci chce opětovně zvednout otázku spoluodpovědnosti české politické reprezentace podporující Izrael v jeho masivním útoku na civilisty a páchání válečných zločinů. Podobně bude tématizována i spoluvina médií, které se vyhýbají slovům okupace, kolonizace a apartheid, a ignorují tak palestinskou realitu v jejím celku.

Na demonstraci bude představeno Provolání „Nepodílejme se na genocidě Gazy“ iniciativy Ne našim jménem! – Za spravedlivý mír na Blízkém východě s konkrétními požadavky na představitelé české vlády:

Po vládě České republiky požadujeme: zastavte genocidu obyvatel Gazy, vyzvěte Izrael k okamžité obnově dodávek, uzavření příměří a k jednání o propuštění rukojmích a palestinských politických vězňů. Zasaďte se o okamžité zastavení přesunů obyvatel, které je jen jiným slovem pro etnickou čistku. Nakbu, kterou Palestinci zažívají už od roku 1948.

Válka není řešením, řešením je ukončení izraelské blokády, okupace a apartheidu. Cílem budiž rovnost a svoboda všech lidí v Izraeli – Palestině.

Kontakt pro média: Zdeněk Jehlička, nenasimjmenem @gmail.com

This entry was posted in Akce and tagged . Bookmark the permalink.