Pozvánka: Protest proti přesunu velvyslanectví USA do Jeruzaléma, 70 letům Nakby a vyjádření solidarity s Gazou, pondělí 14. května v 18:00, Václavské náměstí, Praha

Zveme vás na protestní shromáždění a pochod s cílem vyjádřit solidaritu s palestinským lidem a sdělit svůj nesouhlas se 70letým porušováním mezinárodního práva a lidských práv a vysídlováním původního palestinského obyvatelstva.

Akce se koná v pondělí 14. května 2018 v 18:00 na Václavském náměstí u sochy sv. Václava v Praze. Událost na facebooku, pozvánka v PDF.

Setkáme se, abychom si připomněli 70. výročí Nakby a vyjádřili protest proti pokračující Nakbě ve formě demolic domů Palestinců a metodám apartheidu, které Izrael používá k vyhánění Palestinců z jejich půdy. Budeme protestovat proti rozhodnutí Donalda Trumpa podpořit tuto nelegální okupaci, kolonizaci a anexi Jeruzaléma. Vyjádříme také naši solidaritu s Velkým pochodem za návrat v Gaze, kde lidé od konce března protestují proti 11leté blokádě a za právo uprchlíků na návrat, přičemž jsou stříleni a zabíjeni izraelskými odstřelovači.

Okolo 19:00 se vydáme na pochod směrem k americkému velvyslanectví.

Pochod půjde na Staroměstské náměstí, Kaprovou ulicí přes Mánesův most na Klárov a ulicemi Letenská, Josefská, Mostecká na Malostranské náměstí, pak do ulice Tržiště, kde se nachází americké velvyslanectví.

Organizuje Ne naším jménem – Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě.

Pozvánka v PDF ke stažení: https://ism-czech.org/wp-content/uploads/2018/05/Pozva%CC%81nka_pochod-za-svobodu-v-Palestine%CC%8C_18_0514.pdf

This entry was posted in Akce. Bookmark the permalink.