Pozvánka: Psaní dopisů na podporu Palestiny, středa 13. prosince od 18:00 do 22:00, café V lese, Praha

ISM ČR a anglicky mluvící skupina Amnesty International (AI ESG) vás zvou na Maraton psaní dopisů, který je největší a každoroční lidskoprávní kampaní na světě. Akce se koná ve středu 13. prosince v café V lese (Krymská 12, Praha – Vršovice, horní salónek) od 18:00 do 22:00 hodin. Událost na facebooku zde a zde, děkujeme za sdílení.

Budeme psát dopisy za palestinské obránce lidských práv – Farida a Issu, kterým hrozí vězení za nenásilné protesty, při kterých pouze uplatňovali svá práva na svobodu projevu a svobodu shromažďování. Oba byli obviněni po nenásilném protestu v palestinském městě Hebron, kterého se zúčastnili v r. 2016. „Obvinění proti nim jsou zcela neopodstatněná a vztahují se k jejich práci obránců lidských práv,“ uvádí Amnesty International.

Na místě bude i „palestinská knihovna“, kde si budete moci prohlédnout či rovnou zakoupit nedávno vydané knížky – může to být i tip na vánoční dárek. Odnést si můžete i další materiály k Palestině. Navíc se můžete těšit na krátké dokumentární filmy a možná bude i palestinské cukroví.

Video: Farid a Issa v Hebronu

Více informací k Maratonu psaní dopisů:

This entry was posted in Akce, Videa. Bookmark the permalink.