Pozvánka na přednášku: Miko Peled: „Překonání sionismu v Palestině: Naděje na mír a koexistenci“, sobota 7. března od 16:00, Městská knihovna v Praze

Aktualizace 9/3: Děkujeme všem za účast na přednášce. Fotky a video zveřejníme co nejdříve. Thank you all for coming to the lecture. We shall publish photos and the video recording soon. — English here — RogueWaves Global Arts Exchange (ve spolupráci s Mezinárodním hnutím solidarity a Amnesty International ESG) si Vás dovolují pozvat na přednášku Mika Peleda, izraelského aktivisty a autora knihy Generálův syn: Izraelcova cesta Palestinou, která se koná v sobotu 7. března od 16:00 do 18:00 v malém sále Městské knihovny (Mariánské náměstí 1, Praha 1). Moderuje Pavel Barša (Ústav politologie FF UK). Přednáška bude v anglickém jazyce, tlumočení do češtiny zajištěno. Vstup zdarma. Na místě bude možné zakoupit knihu Mika Peleda.

Pozvánka na facebooku, nyxu, Prague TV. Děkujeme za šíření dále.

Palestine Beyond Zionism

O MIKOVI PELEDOVI:

Miko Peled je autorem autobiografické knihy Generálův syn: Izraelcova cesta Palestinou (The General’s Son: Journey of an Israeli in Palestine), který na svých přednáškách ve Spojených státech a v mnoha dalších zemích hovoří o potřebě vytvoření jednoho státu, ve kterém budou Izraelcům a Palestincům dopřána stejná práva.

Vyrůstal v Jeruzalémě ve významné sionistické rodině. Jeho dědeček dr. Avraham Katsnelson byl sionistickým předákem a signatářem izraelské deklarace nezávislosti. Jeho otec Matti Peled byl slavným generálem izraelské armády.

The General Son bookMikovi bylo 39 let, když se rozhodl blíže se seznámit a zapojit do dialogu s Palestinci. Tímto se snažil lépe pochopit reakci své sestry na smrt její dcery, jež byla zabita při sebevražedném bombovém útoku. Nurit Peled-Elhanan totiž ze smrti své nezletilé dcery vinila stát Izrael. Od té chvíle se Miko začíná aktivně zabývat izraelsko-palestinskou problematikou a rozhodne se čelit vlastnímu strachu i předsudkům a tráví čas na Západním břehu Jordánu. Nakonec dochází k závěru, že je třeba vzdorovat izraelské kontrole nad životy Palestinců a že zeď, která oba národy rozděluje, musí být stržena.

Na místě bude možné zakoupit knihu v anglickém originále a získat autogram autora.

Vstup zdarma. Pracovním jazykem angličtina. Tlumočení do češtiny zajištěno.

Miko Peled přednášel v Praze poprvé v únoru 2014, kdy proběhla série přednášek, mimo jiné na Ústavu mezinárodních vztahů a Filozofické fakultě UK. V té době s ním vyšly rozhovory například v Lidových novinách (Břetislav Tureček) či Literárních novinách (Tereza Spencerová).

Související informace:

Plakátky k šíření, děkujeme!

MikoPeled_7 MarchMikoPeled_7 breznaPalestine Beyond ZionismPalestine Beyond Zionism_CZ

This entry was posted in Akce and tagged . Bookmark the permalink.