Čtyři domy a mešita zničeny izraelskou armádou

25. listopadu 2011 | International Solidarity Movement

Čtyři domy a mešita byly ve čtvrtek dopoledne zničeny při demolicích ve dvou vesnicích nedaleko Hebronu na Západním břehu.

Okolo 10 hodiny dopoledne dorazilo zhruba 50 izraelských vojáků a 7 policejních aut do malé vesnice Susiya, která se nachází v kopcích blízko města Hebron. Následně dva buldozery zničily dům místní palestinské rodině, přičemž vojáci zatkli dvě ženy, protože se snažily demolici bránit. Kromě této demolice měla armádu v úmyslu zničit i část školy, cestu vedoucí z obce do školy a několik stanových příbytků místních rodin.

K demolicím došlo dále ve vesnici Um Fagarah, ta se nachází jižně od Susiye. Izraelská armáda zde zničila dům, ve kterém bydlelo 12 členů jedné rodiny, dále několik stanových příbytků a ohradu pro ovce a králíky, přičemž několik zvířat bylo zabito. I zde byly dvě ženy zatčeny za snahu bránit demolicím. Izraelští vojáci taktéž zlomili nohu jedné místní starší ženě. Dva domy rodiny Hammamdi byly následně zničeny, ačkoliv izraelský soud, ke kterému se rodina dříve odvolala, ještě nevydal o demolici konečný verdikt. Nakonec vojáci zničili i místní malou mešitu.

Obě tyto vesnice, ve kterých žijí vesměs chudé pastevecké rodiny, jsou častým cílem útoků izraelských osadníků a opakovaných armádních demolic.

This entry was posted in Zprávy and tagged , . Bookmark the permalink.