Aktualizace: My Name is Rachel Corrie + skype s USA. Palestinský večer v Rubínu v rámci festivalu Nad Prahou půlměsíc

English below – the event is in English – share on facebook – Akuality z kulturního festivalu Nad Prahou půlměsíc: Z důvodu náhlé nemoci hlavní představitelky Svaté země měníme programovou skladbu sobotního večera (13.10.), a to následovně:

Uvidíte a uslyšíte čtení My Name is Rachel Corrie, dále debatu s herečkou Rebeccou Riisness a Petrou Šťastnou (ISM), pokusíme se spojit po skypu s rodiči Rachel Corrie (USA) a promítneme dokument Rachel: Americké svědomí. Akce probíhá v angličtině. Součástí večera je ochutnávka palestinské kuchyně ve spolupráci s Velvyslanectvím Státu Palestina.

English: Topical update by Crescent Above Prague festival: Due to the illness of the main actress of Holy Land theatre performance, there are changes to Saturday’s (13 Oct) program as follows:

My Name is Rachel Corrie performance will be followed by a talk with Rebecca Riisness and Petra Stastna (ISM ČR), then we will try and connect via skype with Cindy and Craig Corries – the parents of Rachel Corrie and founders of The Rachel Corrie Foundation for Peace and Justice. The document Rachel: An American Conscience by Yahya Barakat (2005, 93 mins) in English with Czech subtitles follows.

At the end of the evening, the audience is invited to stay and have a taste of Palestinian delicacies, courtesy of Palestinian embassy in the Czech Republic.

Podrobnosti:

Sobota 13.10. v 19:00 Palestinský večer
v rámci 10.ročníku festivalu kultur Blízkého východu Nad Prahou půlměsíc

A Studio Rubín, 9 Malostranské náměstí 262

Katharine Viner, Alan Rickman: My Name is Rachel Corrie – česká premiéra
Deníkové záznamy mladé americké aktivistky, která zemřela při obraně domu palestinského lékaře před demolicí během druhé intifády. V angličtině. Účinkuje: Rebecca Riisness.

Po skončení představení debata s herečkou Rebeccou Riisness a Petrou Šťastnou (ISM), během níž se pokusíme o telemost s rodiči Rachel Corrie, a promítání dokumentu:

Rachel: Americké svědomí (Rachel: An American Conscience, r. Yahya Barakat, 2005, 93 min., Palestina, anglicky, české titulky)

Dokumentární svědectví z Gazy z pohledu aktivistů a aktivistek. Dokument přináší informace o důvodech a vývoji vzniku mezinárodního hnutí na podporu Palestinců, obsahuje rozhovory s jeho zakladateli a mezinárodními aktivisty a aktivistkami, nabízí náhled do každodenního života pod okupací, podává ale i širší historický rámec dění v regionu. Režisér byl k natočení filmu inspirován osudem 23leté americké aktivistky Rachel Corrie a v dokumentu je použita též řada záběrů právě s touto aktivistkou.

Součástí večera bude ochutnávka palestinské kuchyně ve spolupráci s Velvyslanectvím Státu Palestina.

Vstupné dobrovolné.

Zdrojhttp://nadprahoupulmesic.simplesite.com/

Související: 

Doporučujeme: My Name is Rachel Corrie, palestinský nový cirkus a loutkové divadlo na festivalu Nad Prahou půlměsíc, 11.-20. října v Praze, 19. listopadu v Hradci Králové

This entry was posted in Akce and tagged , . Bookmark the permalink.