Doporučujeme: Večer palestinské kultury a vzpomínky na Nakbu, středa 15. května v 19:00, Café Kampus, Praha

English here Doporučujeme palestinský kulturní večer se vzpomínkami na Nakbu, ale i  s informacemi o pokračující Nakbě, které bude v angličtině prezentovat Debby Farber z izraelské organizace Zochrot, ta se snaží téma Nakby detabuizovat uvnitř izraelské společnosti. Akce se koná ve středu 15. května 2019 od 19:00 do 22:00 v Café Kampus (Náprstkova 10, Praha 1). Událost na facebooku. Večer je organizován palestinským velvyslanectvím v ČR.

Debby Farber je studentkou PhD oboru politika a vládnutí na Univerzitě Bena Guriona v Izraeli. V této chvíli také studuje na Institutu politologie v Lipsku, kde zkoumá spojitosti mezi kulturou, historií a politickou geografií se zaměřením na vizuální histografii Izraele/Palestiny. Pracovním jazykem angličtina.

Během večera bude dále promítnut 20minutový dokument o palestinské průkopnici fotografie Karimeh Abboud (1894-1940) Restored Pictures, budou přečteny básně Mahmúda Darwíše, ukázky z knihy Jitra v Dženínu známé palestinské spisovatelky Susan Abulhawaové.

Večer obohatí skupina Alfazz Band, která představí palestinskou hudbu s moderním nádechem jazzu a blues. Alfazz znamená komunikace, cílem této česko-palestinské skupiny je lidem ukázat paralely a podobnosti mezi západními a blízkovýchodními styly hudby a propojit tyto světy v jejich vzácnosti a kráse.

Na závěr se můžete těšit na malou ochutnávku palestinské kuchyně.

Shrnutí – pracovní jazyky:

Dokument Restored Pictures (r. Mahasen Nasser-Eldin, 2012, arabsky s anglickými a českými titulky, 20 min.)
Čtení: v českém, anglickém a arabském jazyce
Přednáška Debby Farber: v anglickém jazyce

Další informace k akci na facebooku: https://www.facebook.com/events/326984627990913/

This entry was posted in Akce, Píše se jinde. Bookmark the permalink.