Doporučujeme: David Sheen: Izrael a vzestup krajní pravice, o kterém západní média neinformují, středa 28. listopadu v 18:00, FF UK, místnost č. 200, Praha

15. listopadu 2018 | Britské listy | Palestinské velvyslanectví

Doporučujeme přednášku kanadskoizraelského novináře Davida Sheena na téma “Izrael a vzestup krajní pravice, o kterém západní média neinformují“, která se koná ve středu 28. listopadu 2018 v 18:00 na Filozofické fakultě UK (nám. Jana Palacha 1/2, Praha, místnost č. 200). Událost na facebooku zde.

David Sheen je nezávislý novinář, jehož texty naleznete na stránkách listů a zpravodajských webů, jako jsou Haaretz, HuffPost, Al Jazeera, AlterNet, The Forward, The Root, Truthdig, Middle East Eye, The New Arab, +972 Magazine apod. V Izraeli žije 15 let a zaměřuje se především na témata rasismu, náboženství, sionismu, imigrace, lidských práv a Palestiny. Sheen se také zabývá tím, jak jsou tato témata reflektována izraelskou společností, náboženskými lídry či vládními a nevládními stranami.

Podrobnosti o přednášejícím a jeho kanál youtube s předchozími přednáškami:

http://davidsheen.com/
https://www.youtube.com/davidsheenx

O přednášce
Izrael a vzestup krajní pravice, o kterém západní média neinformují

Ultranacionaismus, rasová nenávist a náboženský extremismus jsou na vzestupu po celém světě i v Izraeli. Jak populární je anti-palestinská politika mezi izraelským židovstvem? Datová vizualizace izraelských průzkumů veřejného mínění odhaluje politický profil izraelského obyvatelstva a západní diskurz o izraelské vnitropolitické situaci zase vypovídá o tom, jak se tyto trendy promítají do našeho každodenního života. Nečekejte žádné jednoduché odpovědi, ale propracovanou a autentickou analýzu státu Izrael/Palestina pod Trumpem a Netanjahuem od místního novináře a zastánce lidských práv Davida Sheena.

Moderuje: Jonathan Stein, Project Syndicate

Jonathan Stein je vedoucím redaktorem Project Syndicate, který publikuje originální komentáře státníků, politiků, myslitelů a aktivistů ve více než 150 zemích.

Akci pořádá Velvyslanectví Státu Palestina v Praze ve spolupráci se studentským politologickým sdružením POLIS při příležitosti Mezinárodního dne solidarity s palestinským lidem. Pracovním jazykem bude angličtina se simultálnním překladem do češtiny. Po přednášce a debatě bude ochutnávka palestinské kuchyně.

Související:

  • David Sheen – Israeli Discourse Decoded (2018)

  • David Sheen: Netanjahu’s New Normal (2017)

  • David Sheen: Israel + Palestine in the Gilded Age (2017)

  • David Sheen: The Bullet, The Ballot & The Boycott (2015)

 

V článku byly použity tyto zdroje:

This entry was posted in Píše se jinde and tagged . Bookmark the permalink.