PODEPIŠTE: Výzva poslancům Parlamentu ČR a Ministerstvu zahraničí ČR ve věci nedávné návštěvy čtyř poslanců v Izraeli

Stále aktuální: Připojte svůj podpis pod výzvu poslancům Parlamentu ČR a Ministerstvu zahraničí ČR.

Podepište zde,  událost na facebooku zde. Úplné znění výzvy viz níže, PDF ke stažení zde. Děkujeme za podporu a šíření dále.

Aktualizace 11. srpna: 600+ podpisů — děkujeme! Na výzvu odeslanou 29. července dosud neodpověděl nikdo z poslanců, lídrů poslaneckých klubů, členů zahraničního výboru ani MZV. Znovu budeme na jmenované apelovat, aby na výzvu reagovali a odsoudili cestu čtyř poslanců do Izraele a odsoudili zabíjení palestinských civilistů. “Když vedou lidé, vlády následují. Žádejme spravedlnost pro Palestinu.” — Za všech 603 podpisů k dnešnímu dni ještě jednou děkujeme. Kampaň pokračuje dál – dosáhneme 1000 podpisů, aby byl hlas občanů více slyšet? Vyzvěte k podpisu své známé – stačí, pokud každý z nás získá ještě jeden podpis od svých známých.

parlament crVyzýváme české poslance a ministerstvo zahraničí, aby důrazně odsoudili nedávnou návštěvu čtyř poslanců českého parlamentu v Izraeli a zároveň jasně odsoudili zabíjení civilistů v okupovaném pásmu Gazy ze strany Izraele. Vyzýváme též členy zahraničního výboru a další zainteresované poslance, aby jakmile to bude možné podnikli cestu do pásma Gazy, udělali si názor přímo na místě a aby podali o zjištěních veřejnou zprávu.

 

Úplné znění výzvy

Poslanci Parlamentu ČR
Členové zahraničního výboru Poslanecké sněmovny
Předsedové poslaneckých klubů
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek
První náměstek ministra zahraničí Petr Drulák

Praha, 29. července 2014

Věc: Výzva poslancům Parlamentu ČR a Ministerstvu zahraničí ČR ve věci nedávné návštěvy čtyř poslanců v Izraeli

Vážení poslanci Parlamentu ČR, členové zahraničního výboru Poslanecké sněmovny, předsedové poslaneckých klubů, vážený ministře zahraničí a vážený první náměstku ministra zahraničí,

obracíme se na Vás jménem občanských iniciativ Ne naším jménem! – Za spravedlivý mír na Blízkém východě, ISM Česká republika a Přátelé Palestiny, jakož i jménem občanské veřejnosti znepokojené nedávnou návštěvou čtyř předních českých politiků, mj. dvou vrcholných ústavních činitelů České republiky, v Izraeli, jmenovitě místopředsedů Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Petra Gazdíka (TOP 09 a STAN) a Jana Bartoška (KDU-ČSL) a poslanců Daniela Korteho (TOP 09 a STAN) a Robina Böhnische (ČSSD).

Tímto si Vás dovolujeme vyzvat, abyste návštěvu čtyř poslanců českého parlamentu v Izraeli důrazně odsoudili.

Jsme přesvědčeni, že tato cílená návštěva, při které čeští poslanci vyjádřili izraelským útokům na Gazu podporu coby aktu „nutné sebeobrany“, je faktickým schválením pokračujícího zabíjení stovek palestinských civilistů izraelským leteckým a dělostřeleckým bombardováním a v důsledku i podporou možných válečných zločinů, jak na ně upozorňuje OSN. V tomto kontextu nelze interpretovat tuto návštěvu jako „soukromou“, ale spíše jako oficiálně „neoficiální“ podporu Izraele v jeho drastických krocích v pásmu Gazy.

Jsme zklamáni oficiální reakcí českého ministerstva zahraničí, které slovy ministra Lubomíra Zaorálka prohlásilo, že na cestě není nic nestandardního, protože se tam poslanci „jeli seznámit se situací“. Pokud by se však skutečně chtěli seznámit se situací, proč nenavštívili pásmo Gazy? Proč nenavštívili ostřelované uprchlické tábory, nemocnice, školy? Proč nenavštívili příbuzné obětí masakrů? Proč se nevyjádřili ani jednou větou proti zabíjení palestinských civilistů, celých rodin, včetně mnoha dětí?

Nejen ministru Zaorálkovi tak chceme připomenout, že tato „standardní“ podpora izraelským útokům je vyjadřována navzdory upozorněním Vysoké komisařky OSN pro lidská práva Navi Pillayové, že Izrael se nejspíše dopouští válečných zločinů a zločinů proti lidskosti. V kontextu pokračující vojenské invaze do Gazy, jež si vyžádala na straně palestinských obyvatel již více než tisíc obětí (z toho 80 procent civilistů, převážně dětí a žen), sedm tisíc zraněných a dvě stě tisíc lidí bez domova, se ohrazujeme proti zavádějícímu výkladu nutícímu nás věřit, že Izrael se pouze brání. Upozorňujeme, že je to po desetiletí praktikovaná a mezinárodním společenstvím soustavně odsuzovaná izraelská vojenská okupace palestinských území, před kterou se v nerovném zápase brání palestinská populace. Jak poukazují mnozí blízkovýchodní analytici, karanténní systém blokády zavedený Izraelem nad územím pásma Gazy z ní činí trenažér nových zbraní či laboratoř s lidským utrpením.

Chce-li si Izrael získat respekt, po kterém tolik volá, měl by dodržovat smlouvy, ke kterým se sám zavázal. V souvislosti s posledním izraelským tažením podotýkáme zejména na Izraelem soustavně porušovanou rezoluci č. 242 RB OSN z r. 1967 nařizující Izraeli stažení z okupovaného území. Podpora Izraele v jeho bojových akcích je tak vším jiným jen ne podporou mezinárodního práva a práv lidí na sebeurčení a vlastní život.

Jsme znepokojeni tím, že iniciativy jako byla nedávná cesta čtyř českých představitelů do Izraele dlouhodobě poškozují renomé České republiky a jsou tak faktickým pokračováním nekritické podpory Izraeli ze strany ČR, a to přinejmenším v posledních deseti letech – během mandátu dvou pravicových a jedné úřednické vlády – vlád Mirka Topolánka, Jana Fischera a Petra Nečase. Pokračuje tak v nich jednostranná podpora Izraeli, která Českou republiku činí o to více spoluzodpovědnou za porušování mezinárodního práva ze strany Izraele.

Vzhledem k výše uvedenému vyzýváme:

  • Poslance Parlamentu ČR, členy zahraničního výboru Poslanecké sněmovny, předsedy poslaneckých klubů všech tří uvedených stran (zejména dvou stran vládní koalice – ČSSD a KDU-ČSL) a představitele Ministerstva zahraničí ČR – jmenovitě ministra zahraničí Zaorálka a prvního náměstka Druláka, aby jasně odsoudili cestu čtyř poslanců do Izraele, jakož i jasně odsoudili zabíjení civilistů v okupovaném pásmu Gazy ze strany Izraele,
  • členy zahraničního výboru a další zainteresované poslance, aby jakmile to bude možné podnikli cestu do pásma Gazy (případně i do Izraele), udělali si názor přímo na místě a aby podali o zjištěních veřejnou zprávu, například ve formě veřejného slyšení.

Jsme přesvědčeni, že situaci nelze řešit vojenskou agresí, ale donucením Izraele, aby dodržoval své mezinárodní závazky a ukončil tak dlouholetou nelegální okupaci palestinských území, která je vlastní příčinou napětí na Blízkém východě.

Okupace, která vede k masovému zabíjení civilistů, jehož jsme dnes svědky, tak nemůže být podmínkou ke zklidnění situace, kterou sama vyvolává; neboť okupace není mír.

Všechny výše uvedené politické reprezentanty tímto žádáme, aby nás laskavě v co nejkratší době informovali o krocích, které v tomto ohledu podnikli. Dovolujeme si upozornit, že reakce budou zveřejněny a jako takové budou sloužit i k doporučení kandidátů v příštích volbách.

S pozdravem

Zdeněk Jehlička, Iniciativa Ne naším jménem! – Za spravedlivý mír na Blízkém východě
Petra Šťastná, Mezinárodní hnutí solidarity (ISM ČR)
Jana Ridvanová, Sdružení Přátelé Palestiny
Vít Klepárník, politolog

Emailová distribuce poslancům Parlamentu ČR (včetně členů zahraničního výboru a předsedů poslaneckých klubů), ministru zahraničí Lubomíru Zaorálkovi a prvnímu náměstkovi ministra zahraničí Petru Drulákovi

Pozn. Výzva byla odeslána dne 29. července 2014 všem poslancům Parlamentu ČR a zástupcům MZV. Od 30. července běží podpisová akce online, kterou mohou podepsat všichni podporovatelé výzvy. Děkujeme za podpis, podporu a šíření dále. ISM Česká republika

Signatáři (k 25.08. 09:00)

1. Světlana Smutná, učitelka, České Budějovice
2. Markéta Zelená, sociální pracovnice, Brno
3. Martin Lauer, učitel, Brno
4. Mehdi Zejnulahu, DJ, Brno
5. Leo Mistoler, Jirkov
6. Lynn Tourkiová, producentka, Praha
7. Valentýn Plzák, studující, Praha
8. Jiřina Ertlová, fotografka, Brno
9. Iva Navrátilová, administrativní pracovnice, Praha
10. Zuzana Nott, PR specialist
11. František Obdržálek, konstruktér, Kroměříž
12. Klára Koničářová, dokumentátorka, Brno
13. Romana Ertlová, bodyterapeutka, Brno
14. Nikol Zahrádková, studentka, Tlučná
15. Adam Macharáček, PM, Brno
16. Štěpán Steiger, důchodce, Praha
17. Martina Franzová, živnostnice, Praha
18. Michal Brabec, dělník, Praha
19. Miroslav Jílek, OSVČ, Borovnička
20. Lubomír Prokeš, učitel, Lukovany p. Zastávka
21. Martin Míček, ochrana přírody, Horní Město
22. Miloš Žák, historik, Hradec Králové
23. Antonín Hubený, obchodník, Uherské Hradiště
24. Viktor Mlčák, dělník, Olomouc
25. Libor Pilař, živnostnk, Jablonec nad Nisou
26. Martin Hudek, student/učitel, Valašské Klobouky
27. Věra Havránková, laborantka, Bečváry
28. Michal Petr, auditor, Praha
29. Ota Bílek, elektrikář, Berlín
30. Bohdana Marvalová, VŠ učitelka
31. Josef Mařík, důchodce, Mirovice
32. Martin Švigár, správce IT, Tachov
33. Lukáš Gliniarczyk, na volné noze
34. Milan Krýsl, elektrikář, Plzeň
35. Olga Lepková, advokátka, Vranová
36. Antonín Kropáček, státní zaměstnanec, Kraselov
37. Jiří Havíř, podnikatel, Brno
38. Jan Buben, IT, Sázava
39. Iveta Polláková, realizácia verejných obstarávaní, Levoča
40. František Řezníček, důchodce, Karviná
41. Jana Vaňková, v důchodu, Praha
42. Jaromír Látal, důchodce, Domažlice
43. Karel Marhoun, důchodce
44. Marta Svobodová, bankovní poradce, Pardubice
45. Jindřich Hrych, ekonomický náměstek, Ostrava
46. Jaroslav Ježek, důchodce, Suchdol nad Odrou
47. Petr Černoch, Olomouc
48. Vlastimil Hampl, technik audio-video, Brno
49. Jaroslav Kříž, důchodce, Napajedla
50. Karolína Kadečková, Hradec Králové
51. Jiří Brantner, důchodce – kriminalista v.v., Praha
52. Alena Martínková, architekt, Praha
53. Ing. Petr Hoffmann, důchodce, Praha
54. Karolína Rachačová, Praha
55. Ing. Hainc Stanislav, OSVČ
56. Ing. Vít Matějovský, dopravní inženýr, Děčín
57. Mgr. Mohamed Kayed, podnikatel
58. Michal Špína, OSVČ, Košík
59. Ing. Josef Drábek, výzkumný pracovník, Čepí
60. Petr Valenta, student, Praha
61. Ing. Dušan Komanický, OSVČ, Praha
62. Libor Stránský, živnostník, Praha
63. Lubomír Žanda, důchodce
64. MUDr.Yousef Ghattas, dětský lékař, Meclov
65. Alois Popelka, sociální pracovník, Velké Kunětice
66. Božena Dobiášová, zdravotní sestra, Oplotec
67. Jakub Rumpl, student, Praha
68. Stanislav Körner, důchodce, Líně-Sulkov
69. Lenka Vrbová, dramaturgyně, Jihlava
70. František Ruda, úředník. Praha
71. Jan Tůma, konstruktér, Praha
72. Dušan Pluhař, technik, Třebíč
73. Eva Brhelová, obchodní zástupce, Šlapanice
74. Jaroslav Staněk, učitel, Aš
75. Petr Sova, důchodce, Litvínov
76. Miroslav Orság, bankovní úředník, Bruntál
77. Vladimír Tupáček, osobní asistent, publicista, Praha
78. Zdeněk Zavadil, důchodce, Hradíšťko, okr. Jičín
79. Moein Shomali, podnikatel, Praha
80. Petr Vavruška, důchodce, Poděbrady
81. František Šimeček, informatik, Brno
82. Petra Alashi, laborantka, Jihlava
83. Alena Zbořilová, OSVČ, Praha
84. Jiří Šlouf, důchodce
85. Jan Holeňa, referent Call centra, Zábřeh na Moravě
86. Jan Svoboda MUDr., lékař, Klatovy
87. Štefan Juhás, důchodce
88. Matěj Stropnický, novinář, Praha
89. Miloslava Matějovská, obchodní zástupce
90. Michal Sedlář, učitel, Holešov
91. Ivo Gec, manažer, Věšín
92. Tomáš Jakubek, fakturant, Ostrava
93. Jiří Dolista, důchodce, Praha
94. Václav Vachovec, důchodce, Veselí nad Lužnicí
95. Iva Sýkorová, učitelka, Brno
96. Jaroslav Steiden, operátor v chenickém průmyslu, Teplice
97. Pavel Křivák, PR pracovník, Brno
98. Jan Kalendovský, důchodce, Brno
99. Michal Svoboda, technik
100. PharmDr. Nizam Douba, lékárník, Říčany
101. Mgr. Alena Liebman, profesorka
102. Jindřich Zalaba, OSVČ, Praha
103. František Crhák, dělník, Litovel – Nová Ves
104. Naďa Dragounová, důchodce
105. Tomáš Dohnal, konstruktér, Náchod
106. Josef Matějovský, dopravní expert, Děčín
107. Mgr. Irena Aridi, analytik, Praha
108. Grayson W. Krueger, učitel, Praha
109. Karel Přibyl, důchodce, Teplice
110. Eva Vítková, konzultantka, Praha
111. Alexandr Krestovský, informatik, Praha
112. Alois Gorlich, důchodce, Praha
113. Jaromír Věrný, kuchař
114. Vladimír Zima, Konstruktér, Přelovice
115. Věra Bosáková, překladatelka, Praha
116. Dušan Palkovič, produktovy spec., Skalice u České Lípy
117. Martin Moravčík, technik, Náměšť nad Oslavou
118. Miroslav Kapala, důchodce
119. Přemysl Janýr, podnikatel, Vídeň
120. Tomáš Nejedlý, knihovník, Praha
121. Petr Kočiřík, automechanik
122. Jakub Gavlík, geodet, Sudoměřice
123. Miroslav Novák, důchodce, Kostelec nad Orlicí
124. Ivan Stejskal, důchodce
125. Tomáš Hudec, nezaměstnaný, Plzeň
126. Oldřich Palička, důchodce Ostrava
127. Jana Šprincová, asistentka, Praha
128. Martin Škabraha, filozof a publicista, Olomouc
129. Ing. Karel Melichárek, pedagog, Mořkov
130. Jiřina Rattayová, hudebnice, Praha
131. Ivan Marek, programátor, Salzburg
132. Petr Dvořák, konstruktér, České Budějovice
133. Vladimír Němec, důchodce, Kopřivnice
134. Václav Hule, důchodce, Strakonice
135. Daniel Barcal, programátor, Hradec Králové
136. Jakub Hadámek, programátor, Opava
137. Jaroslav Příhoda, technik
138. Hedvika Sedláčková, archeoložka, Nymburk
139. Hedvika Růžičková, Nové Město na Moravě
140. Kateřina Vodáková, administrativní pracovnice, Bořetice
141. Jan Stehlík, IT, Plzeň
142. Ing. Pavel Novák, důchodce, Nové Strašecí
143. Petr Hauzírek, dramaturg
144. Věra Hrušková, důchodkyně, Přezletice
145. Václav Lohr, ekonom, Praha
146. Pavol Hric, technik siety, Banska Bystrica
147. Jiří Husárek, policista, Olomouc
148. Miloš Trgiňa, IT, Dražice
149. Jindřich Havlík, grafik, Kralupy nad Vltavou
150. Libuše Havlíková, učitelka, Kralupy nad Vltavou
151. Kateřina Viktorová, učitelka ZŠ, Kralupy nad Vltavou
152. Radim Popelák, strojař, Újezd u Brna
153. Hosam Alhashlamoun, lékař, Most
154. Zbyněk Vallo, student, Ivanovice na Hané
155. Helena Svatošová, právnička, Brno
156. Jiří Šimerda, informatik, Praha
157. Radim Lainka, student, Náměšť nad Oslavou
158. Pavel Urubek, technik, Přerov
159. Robert Velich, dělník, Plzeň
160. Magdalena Rausová, studentka, Brno
161. Jan Plecháč, dělník, Třinec
162. Petr Klímek, dělník, Rožnov pod Radhoštěm
163. Tomáš Vrána, manažer, Hulín
164. Miroslav Pifka, živnostník, Ostrava
165. Petr Tuček, agronom, Praha
166. Ondřej Doležal, IT, Ústí nad Labem
167. RNDR. Bedřich Friedecký, Ph.D., laboratorní medicína
168. Antonín Veselý, IT technik, Brno
169. Sonja Rezek, invalidní důchodce, Praha
170. Pavel Havránek, IT specialista, Praha
171. Zdeněk Kotěšovec, OSVČ, Třeboň
172. Jan Černý. analytik, Praha
173. Václav Berka, dělník, Brtnice
174. Naděžda Franková, lékařka, Ostrava
175. Ing. Mazen Maialeh, podnikatel, Praha
176. Antonín Bařinka, důchodce, Valašské Klobouky
177. Ing. Ahmed Obeid, CSc., Černošice
178. Jana Sřámková, PhD student
179. Diana Gutová, na rodičovské, Prostějov
180. Václav Lukeš, nakladatel, Olomouc
181. Bohdan Ganický, programátor, Praha
182. Pavel Barák, publicista, Praha
183. Radek Špunda, účetní, Třebechovice pod Orebem
184. Petr Uhl, novinář, Praha
185. Lada Askri, na mateřské dovolené, Praha
186. Ladislav Fajman, důchodce, Brandýs
187. Rudolf Matuscak, nezaměstnaný, Košice
188. Tomáš Kos, projektant, Plzeń
189. Daniel Veselý, novinář a překladatel, Praha
190. Marek Jandák, student, Radovesnice
191. Luboš Kropáček, vysokoškolský profesor, Praha
192. Vladimír Švanda, důchodce, Praha
193. Petra Akrab Kohoutová, mateřská dovolená, Praha
194. B. Ošťádal, důchodce, Loštice
195. Věra Němcová, učitelka, Praha
196. Miroslav Kozel, letecký technik, Praha
197. František Sedláček, důchodce
198. Andrej Čekan, důchodce
199. Jaroslav Frais, nezaměstnaný, Ostrava
200. Pavel Matušinský, inženýr, Ostrava
201. Libuše Zabloudilová, důchodce, Krupka
202. Jitka Seidelová, učitelka, Kralupy nad Vltavou
203. Ivo Doubek, důchodce, Hradec Králové
204. Miluška Doubková, důchodkyně, Hradec Králové
205. Ing. Karel Vlasák, metalurg, Česká Lípa
206. Martin Doubravský, dispečer, Brno
207. Jan Janský, IT specialista
208. Irena Vychopeňová, úředník, Praha
209. Ivo Honický, učitel, Odolena Voda
210. Sára Brandejská, důchodkyně, Praha
211. Josef Mikeš, manažer-analytik, Praha
212. Tomáš Oršový, manažer, Hradec nad Moravicí
213. Přemysl Fišer, podnikatel, Louny
214. Vítězslav Molát, dělník, Leominster
215. Ota Štych, důchodce, Frýdek-Místek
216. Rastislav Magyarics, vedúci oddelenia, Bratislava
217. Rudolf Dvořák, důchodce, Pardubice
218. Daniel Čapek, manager, Praha
219. Marcela Hanuschová, důchodce a humanista, České Budějovice
220. Monika Janovcová, účetní, Šlapanice
221. Hana Greplová, OSVČ
222. Olga Vránová, pomocná účetní, Kanice
223. Martin Malík, stojvedoucí
224. Lukáš Jablončík, student
225. Anna Bahar Chaloupková, studentka, Praha
226. Jiří Počta, Art Director, Praha
227. Eliška Zapletalová, špeditér, Velké Bílovice
228. Květoslav Lasovský, důchodce, Vyškov
229. Jiří Bednařík, lékař, Moravská Třebová
230. Martin Pokorný, kuchař, Boršov 203
231. Jiří Neuwirth, stolař, Velká Polom
232. Eva Kornuciková, SZČO
233. Viera Černáková, SZČO
234. Marie Kotajšová, OSVČ, Brno
235. Stanislav Honek, programátor, Brno
236. Stanislav Veselý, právník, Praha
237. Jiří Tešnar, důchodce
238. Damir Kačarević, lékař, Kladno
239. Miroslav Foniok, důchodce, Ostrava-Zábřeh
240. MUDr. Eva Kolínská, lékařka, Praha
241. Radek Fries, dělník, SŠ , Semily
242. Jaromír Pochobradský, důchodce, Kutná Hora
243. Vladan Link, Brno
244. David Sobota, lektor, Praha
245. Ivo Hejzlar, zámečník, Dobruška
246. Anna Macáková, mateřská dovolená, Znojmo
247. Marián Žolna, dělník, Náchod
248. Prokop Singer, student, Praha
249. Markéta Hrbková -Bidlová, překladatelka, Praha
250. Jan Mikurda, implementation specialist, Vratimov
251. Václav Hruš, technik
252. Aleš Mařík, řidič, České Budějovice
253. Gejza Počubay, dôchodca, Odorín, SK
254. Jiří Kolek, konzultant, Praha
255. Darina Alster, výtvarná umělkyně, Praha
256. Václav Krycner, IT technik, Praha
257. Rudolf Durčanský, důchodce, Popovice
258. Magdalena Korbášová, nezaměstnaná, Frýdek-Místek
259. Roman Henzl, konzultant, Boskovice
260. Jaroslav Martínek, důchodce, Říčany u Brna
261. Jiří Pavel, důchodce, Česká Skalice
262. Emil Červenka, právník, důchodce, České Budějovice
263. Rana Al Jamal, Account handler, Ramallah
264. Kazimierz Kaszper, důchodce, Vendryně
265. Václav, OSVČ, Svojanov 83
266. Radoslav Sigmund, OSVČ, Bučovice
267. Aleš Paroulek, zahradník, filmový střihač, Praha
268. Eva Biela, Slovensko
269. Alois Krejčí, starobní důchodce, Kolšov
270. Martin Panský, učitel jógy, Havlíčkův Brod
271. Ing. Milan Kmeť, nezaměstnaný, Hodonín
272. Václav Holzknecht
273. Táňa Plutíková, v penzi, Brno
274. Michal Batoušek, Uherské Hradiště
275. Petr Cielecky, elektromontér, Most
276. Nina Špičková, prodavačka, Strakonice
277. Jiří Lomoz, stavební technik, Praha
278. Jaroslav Štěrba, důchodce, Milovice
279. Jiří Vagenknecht, hudebník, Hořice
280. Alena Doubová, OSVČ, Říčany
281. Petr Průcha, Francouzská
282. J. A. Havlíček, důchodce, topič, Plzeň
283. Ing. Jiří Pilnaj, důchodce, Libochovice
284. Cyril John, fyzioterapeut, Goteborg
285. Jaroslav Ebr, dělník, Jihlava
286. Tomáš Drda, dělník, Český Těšín
287. Lukáš Bury, nezaměstnaný, Třinec
288. Jakub Vaculka, dělník, Ostrava
289. Josef Kupczák, zedník, Toužim
290. Ladislav Venc, důchodce, Praha
291. Roman Kolář, manažer, Kladno
292. Jakub Zikán, technik
293. Petr Slezák, elektromechanik, Větřní
294. Rudolf Beneš, důchodce, Kraslice
295. Denis Toms, student, Teplice
296. David Doleček, student, Rychnov nad Kněžnou
297. Míloslav Hejsek, důchodce, Jihlava
298. Olřich Kalenda, strážný, Hradec Králové
299. Karolína Krelinová, studentka, Praha
300. Jan Bílek, důchodce, Praha
301. Romana Kocourková, PR, Praha
302. Petr Šefránek, důchodce, Tábor
303. Mária Nemečková, asistentka, Trnava
304. Vladimír Pospíšil, skladník, Přerov
305. Jan Fuchs, statni zamestnanec, Praha
306. Jakub Havlík, stavař, Poříčí nad Sázavou
307. Ludmila Pekárková, důchodce, Liberec
308. Dr. Jaroslav Mlčák, důchodce, Újezdec, p. Medlovice
309. Iva Hejzlarová, Praha
310. David Rösner, vedoucí pracovník, Mikulov
311. Luděk Slanina, OSVČ, Hlohovec
312. Jakub Ryppel, umělec, Otrokovice
313. Marek Haltuf, sociální pracovník, Hradec Králové
314. Linda Sokačová, socioložka, Praha
315. Tomáš Mařík, podnikatel, České Budějovice
316. Daniel Vrána, student, Hradec Králové
317. Gabriela Marková, studentka
318. Miroslav Kappl, akademický pracovník, Hradec Králové
319. Oldřich Doležal, OSVČ, Stěnovice
320. Kamil Dušek, produkt manager, Praha
321. Lubomír Fridrich, obchodník, Postoloprty
322. Aleš Kořínek, lékař
323. Milan Čermák, stavař
324. Josef Vilček, zaměstnanec, Litomyšl
325. Libuše Staňková, důchodkyně, Praha
326. Jaroslav Lainz, speciální pedagog, Hradec Králové
327. Tomáš Grygerek, prodavač, Praha
328. Lucie Vychodilová, studentka, Olomouc
329. Františka Bínová, dělnice, Šumperk
330. Pavel Zoch, CG artist, Praha
331. Stanislav Smolka, konstruktér, Troubky nad Bečvou
332. Miroslava Marschalová, překladatelka, Jílové u Prahy
333. Josef Spáčil, živnostník, Přerov
334. Václav Vencl, důchodce, Rožnov pod Radhoštěm
335. Jaroslav Zajíc, důchodce, Jablonec nad Nisou
336. Jaroslava Richterová, důchodkyně, Praha
337. Libor Buček, důchodce, Přerov
338. Viktor Kačer, lékař, Tišice
339. Marie Nejdi, mateřská dovolená, Praha
340. Kamal Nejdi, IT specialista, Praha
341. Roman Večeřa, student, Cranbury, USA
342. Pavel Janeček, student, Praha
343. Nikola Křížová, programátorka, Chodov
344. Karel Velebil, dělník, Vrané nad Vltavou
345. Jiří Krajcsovics, dělník, Litoměřice
346. Marek Punčochář, pracovník v sociálních službách, Lovosice
347. Jiří Mareš, elektrotechnik, Olomouc
348. Alena Červenková, v důchodu, Čelákovice
349. Štěpánka Čadková, recepční, Praha
350. František Opluštil, výzkumný pracovník, Brno
351. Petr Novák, podnikatel, Praha
352. Ivo Spáčil, ekonom
353. Jan Zappe, dispečer BS, Jablonec n.Nisou
354. Věra Zappe, důchodkyně
355. Karel Lípa, meteorolog, Praha
356. Věra Motlochová, knihovnice, Karviná
357. René Mika, nezaměstnaný, Přerov
358. Jan Sršeň, důchodce, Velké Losiny
359. Radek Šimandl, manažer, Ostrov
360. Martin Vaculík, Pokrývač, Praha
361. Radek Šimandl, student
362. Miroslav Bosák, překladatel, Praha
363. Jiří Rubeš, podnikatel, Praha
364. Zdeněk Mohelnický, zaměstnanec
365. Ivana Chvapilová, v domácnosti, Kladno
366. Jan Rydl, důchodce
367. Michal Aberle, ředitel, Praha
368. JUDr. Josef Nelešovský, právník, Holešov
369. Štefan Mayerberger, ekonom, Pardubice
370. Tomáš Vávra, elektroinženýr, Černošice
371. Lenka Balická, recepční, Praha
372. Stanislava Fišerová, důchodkyně, Hlinsko v Čechách
373. Radek Novák, archeolog, Dvůr Králové nad Labem
374. Lukáš Durdis, student, Praha
375. Dominika Doubová, studentka, Říčany
376. Vladimír Richter, důchodce, Kateřinice
377. Amina Hamzi, účetní, Praha
378. David Forman, student, Praha
379. Ivan Němec, vysokoškolský pedagog
380. Marie Heglasová, studentka
381. Jiří Rýpar, jednatel s.r.o., Kardašova Řečice
382. Andrea Nováková, barmanka, Zlín
383. Jaroslav Klíma, důchodce, Jindřichův Hradec
384. Martin Adamíra, technik
385. Zdenka Křížová, dělnice, Chodov
386. František Hylmar, důchodce, Praha
387. Jaromír Čapek, podnikatel, Praha
388. Tomáš Kučinski, Ostrava
389. Marie Zápecová, Chropyně
390. Václav Zelený, důchodce, Kadaň
391. Zbyněk Štěpán, podnikatel, Humpolec
392. Dana Štěpánová, rodičovská dovolená, Humpolec
393. Jan Platoš, důchodce, Žulová
394. Arnošt Oupěcha, České Budějovice
395. Ondřej Krump, student, Praha
396. Pavel Miksa, důchodce, Tábor
397. Jan Kincl, státní správa
398. Tomáš Tatar, technik, Otrokovice
399. Veronika Šišperová, mateřská dovolená, Zlín
400. Radoslav Holous, Hrabová, okr. Šumperk
401. Zdeněk Antonín, důchodce, Blansko
402. Jaromír Kocourek, důchodce, Praha
403. Adham Mašata, student, Praha
404. Petr Novák, Praha
405. Stanislav Trojan, ekonom, Praha
406. Petr Ježek, vysokoškolský pedagog, Praha
407. Jan Kašpárek, student, Nymburk
408. Tomáš Vančura, energetický technik, České Budějovice
409. Veronika Čechová, studentka, Sadská
410. Radek Mikula, knihovník
411. Ladislav Půr, technik, Praha
412. Radka Samková, OSVČ, Moravské Budějovice
413. Jaroslav Mlčák, podnikatel, Osvětimany
414. Tomáš Slobodník, inženýr, Brno
415. Pavel Hastík, podnikatel, Brno
416. Vladimír Veleta, dispečer mezinárodní přepravy, Praha
417. Luděk Novotný, důchodce, Hradec Králové
418. Jana Reichel Čáslavská, podnikatelka, Praha
419. p. Skandrani, inženýr, Praha
420. p. Pondělíček, profesor, Praha
421. p. Stříbrský, učitel, Olomouc
422. Eva Sarah Al Jamal, produkt manažer, Praha
423. Josef Kohout, důchodce Praha
424. Jana Kotaishová, v domácnosti, Abu Dhabi
425. Jarmila Klimková, důchodkyně, Ostrava
426. Andrea Pencová, rodičovská dovolená, Čelákovice
427. Radka Fromlová, terapeutka, Praha
428. Alžběta Vondrová, zákaznický servis, Praha
429. Šárka Benedová, studentka, Vídeň
430. Jana Tomíšková, lektorka v jazykové škole, Praha
431. Ladislav Kára, strojník, Sokolov
432. Bassel Abou Nadi, zaměstnankyně, Praha
433. Josef Prchal, Uherčice
434. Jan Dobiášovský, podnikatel, Praha
435. Hana Pavlasová, státní zaměstnankyně, Stěbořice
436. Yara Abu Aataya, studentka, Praha
437. Marie Fareh, překladatelka, Den Haag
438. Jitka Košťálová, porodní asistentka, Jindřichův Hradec
439. Miroslav Kelnar, pracovník zahraničního obchodu, Praha
440. Damir Peroutka, důchodce
441. Jiří Kocian, důchodce, Hrádek nad Nisou
442. Carolina Abed, studentka, Praha
443. Mgr. Mašatová Makboleh PhDr., psycholožka, Praha
444. Fatiha Boukhelifa, Praha
445. Jindřich Sládek, programátor, Pardubice
446. Věra Hrušková, důchodkyně, Česká Lípa
447. Jiří Kozelský, důchodce, Ostrava
448. Ján Cére, študent, Holíč
449. Veronika Blažková, zdravotnice, Brtnice
450. Jan Blažek, doktorant, Kroměříž
451. Ladislava Nechybová, podnikatelka, Stará Huť
452. Jindra Koňařík, THP
453. Petr Blaha, manažer volného času
454. Karel Mazan, pečovatel, Sokolov
455. Vladimír Faltejsek, OSVČ, Vysoké Mýto
456. Vladimír Menšík, důchodce, Smežice
457. Milan Pohlotko, Manchester, Velká Británie
458. Josef Sokol, živnostník, Trutnov
459. Naďa Kotaishová, studentka, Praha
460. Silvie Rampouchová, personalistka, Brno
461. Petr Chalupa, lakýrník, Dolní Podluží
462. Daniel Hrabina, stavbyvedoucí, Přerov
463. Kateřina Moravová, podnikatelka, Praha
464. Lucie Tůmová, architektka, Štramberk
465. Barbora Štorková, Back office administrator, Praha
466. Martin Žárský, konstruktér, Štramberk
467. Vojtěch Roček, student, Praha
468. Vojtěch Srnka, student, Praha
469. Pavel Kolba, nezaměstnaný, invalidní důchodce
470. Kateřina Amiourová, ínvalidní důchodkyně
471. Josef Votroubek, programátor, Příluka
472. Libor Von Schonau., Project Manager, Praha
473. Dáša van der Horst, ředitelka, Praha
474. Jan Májíček, student, Praha
475. Vladimír Bartoň, designer, Rožnov pod Radhoštěm
476. Jiří Mašata, úředník-ekonom, Praha
477. Jindřich Lechner, student, Kladno
478. Bernard Doleček, dělník, Bučovice
479. Stanislav Sochor, právník, Brno
480. Ing. František Vlček, státní zaměstnanec, Praha
481. Roman Konečný, OSVČ, Praha
482. Gabriela Klichová, v domácnosti, Karviná
483. Jaroslava Žilková, studentka, Karviná
484. Jan Fulín, IT technik
485. Hana Krýdlová, účetní, Tábor
486. Pavel Novák, IT specialista, Nové Strašecí
487. Salah Abu Amsha, Praha
488. Ammar Zein, manažer, Praha
489. Eliška Kubicová, studentka, Praha
490. Blanka Elhassaany, Praha
491. Matúš Pollák, asistent, Praha
492. Pavol Rafael, student, Praha
493. Vladimír Peterek, lékař, Opava
494. Bc. Bohdana Vlčková, umělecké slévárenství
495. Jiří Sládek, barista, Praha
496. Klára Ayada, administrátorka, Česká Lípa
497. Andrea Zapletalová, Ostrava
498. Mgr. Bashar Salameh, důchodce, Praha
499. Martin Kramoliš, truhlář, Rybí
500. Bc. Lenka Ibrahim Hruzíková, rodičovská dovolená, Ostrava
501. Olga Balášová, prodavačka, Rohozec, okr. Brno-venkov
502. Bronislava Barošová, OSVČ, Praha
503. Mgr. Jana Alenezi, právnička, Tachov
504. Mgr. Jana Al Oukla , asistentka společnosti, Praha
505. Jana Abdelwahed, zdravotni asistentka, Praha
506. Michal Ondřej, řidič tramvaje, Praha
507. Martin Churaň, knihovník, Praha
508. Petr Glivický, matematik, Praha
509. Michaela, kosmetička-vizážistka, Praha
510. Vratislav Vlasák, student, Praha
511. Markéta Němcová, překladatelka, Praha
512. Dana Tafatová, v domácnosti, Zlonice
513. Lukáš Stříteský, student, Praha
514. p. Tomášek, důchodce, Praha
515. p. Francl, důchodce, Praha
516. Lucie Anderson, administrativa, Slaný
517. Lucie Kamešová, na mateřské, Praha
518. Vendula Lehocká, studentka, Praha
519. Lukáš Plocek, barman, Louny
520. Peter Andel, důchodce, Göteborg
521. Lukáš Veselý, podnikatel
522. Ahsan Aslam, Sales and Marketing, Rakovník
523. Táňa Smolková, učitelka
524. Ing. Mojmír Strakoš, důchodce; Praha
525. Jaroslava Audaall, živnostnice, Vídeň
526. Jan Peterka, důchodce, Praha
527. Ing. Helena Shanaáhová, učitelka na ZŠ, Praha
528. Simona Totová, v domácnosti, Praha
529. Alena Zburníková, Virginia, USA
530. Jan Velička, Da’i, Praha
531. Veronika Saad Beňková, projektová manažerka, Liberec
532. Věra Štrosová, prodavačka, Čelákovice
533. Jana Kozáková, žena v domácnosti, Benátky nad Jizerou
534. Darina Blahová, Trnávka
535. Jiří Glonek, historik, Olomouc
536. Petr Bušek Pekárek, Praha
537. Renáta Abdallahová, na rodičovské, Praha
538. Kristýna Pešautová, studentka, Praha
539. Michal Fučík, kavárník, Praha
540. Miloš Pospíšil, důchodce
541. Jiří Vanda, internet marketing, Napajedla
542. Miroslav Dostál, řidič, Dolní Benešov
543. Osman Farrag, Praha
544. Božena Růžičková, důchodkyně
545. Jana Kalendová, studentka, Starý Klíčov
546. Sana Al Hourani, studentka, Praha
547. Barbora Kramlová, studentka, Kralupy nad Vltavou
548. Václav Kraml, podnikatel, Kralupy nad Vltavou
549. Čestmír Kubát, advokát, Praha
550. Aneta Říčařová, učitelka, Brno
551. Jan Janků, student, Čelákovice
552. Vít Smelík, Praha
553. Alois Surynek, VŠ učitel, Praha
554. Naďa Kandová, pedagožka, Praha
555. Ing. Ahmed Obeid, Černošice
556. Svatopluk Beran, skladový dělník, Jihlava
557. Josef Orság, dělník, Rožnov pod Radhoštěm
558. Jan Rusnák, umělecký řezbář, Hredle
559. Milena Vachovcová, masérka, Veselí nad Lužnicí
560. Josef Blažek, projektant, Jihlava
561. Dušan Thurzo, archeolog, Mělník
562. Ladislav Hnyk, metodik – analytik, Praha
563. Jiří Košťál, technik, Praha
564. Katerina Obozova, administrativa v CK, Praha
565. Ing. Mohamed Shanaáh, podnikatel, Praha
566. Sámir Shanaáh, číšník, Praha
567. Abdelkader Bouzid, Support Analyst, Praha
568. Světlana Kačarevićová, administrativní pracovnice, Kladno
569. Helena Elgendy Zezulková, obchodní asistentka, Praha
570. Vladimíra Remeníková, architektka, Ostrava
571. Vlasta Opluštilová, důchodkyně, Brno
572. Dáša Raimanová, režisérka, Londýn
573. Luboš Holý, technik, Jičín
574. Jaroslav Fiala, politolog, Praha
575. Jana Pečenková, prodavačka, Jemnice
576. Zdeněk Zavadil ml., OSVČ, Brno
577. Otto Mach, důchodce
578. Ivana Janovská, důchodkyně, Praha
579. Magda Alawoor, učitelka, Pražmo
580. Eva Kohoutová, personalistka, Kladno
581. Mohammed Al Nabulsi, novinář, Praha
582. Eftimia Anesti, tanečnice, Praha
583. PhDr. Andrea Moustafa, Ph.D., překladatelka
584. Vojtěch Štursa, důchodce, Praha
585. Karolína Křišťanová, studentka, Praha
586. Marta Bártová, důchodkyně, Kopřivnice
587. Eva Richterová, pedagožka, Praha
588. Ing. Salím Eid, důchodce, Zlín
589. Eduarda Heczková, vikářka, Všenory
590. Hana.Maryšková, v domácnosti
591. Suzanna Otten, manažerka, Praha
592. Helena Skácelová, v domácnosti, Kněževes
593. Pavel Král, policista, Praha
594. Iva Kočvarová, penzistka, Praha
595. MUDr. Tareq Aldabbas, neurolog, Most
596. Martina Manaková, na mateřské, Londýn
597. Jan Foniok, VŠ učitel, Manchester
598. Stanislav Mastiliak, důchodce, Jeseník
599. Richard Chudoba, nezaměstnaný
600. Miloslav Růžička, důchodce
601. Alena Jirkovská, důchodkyně, Praha
602. Ing. Jaroslav Petržela, ekonom, Plumlov
603. Antonín Šlapal, důchodce, Slavkov u Brna
604. Jana Mašková, nezaměstnaná
605. David Kluzák, technik, Praha
606. Barbora Bakošová, studentka, Brno
607. Miroslav Houska, manažer, Praha
608. Samar Hazboun, fotoreportérka
609. Václav Slavík, důchodce
610. Tadeáš Binek, Praha
611. Miloslava Kadlecová, sekretářka, Český Brod

This entry was posted in Akce, Kampaně and tagged , . Bookmark the permalink.