Pozvánka na demonstraci: Solidarita s Palestinou: Zastavte bombardování, zastavte zabíjení, pondělí 14. července od 18:30, Václavské náměstí “pod koněm”, Praha

gaza8English here Aktualizace: Děkujeme všem za účast. Fotky a report z demonstrace budou k dispozici brzy. — ISM Česká republika společně s Palestinským klubem v České republice si vás dovolují pozvat na urgentní demonstraci za okamžité zastavení bombardování Gazy, zabíjení civilního obyvatelstva a za vyhlášení příměří. Pozvánka na facebooku, nyxu. Plakát zde, k tisku zde. Děkujeme za šíření dále.

pondělí 14. července 2014 v 18:30
Václavské náměstí pod sochou svatého Václava, Praha

Přijdeme vyjádřit svůj protest proti bombardování a zabíjení obyvatel v pásmu Gazy a proti vojenským útokům na Západním břehu Jordánu, ve Východním Jeruzalémě, ale i v Izraeli. Postavíme se za ukončení vojenské okupace Palestiny trvající 47 let a za spravedlivé řešení palestinské otázky.

Od 7. července, kdy Izrael vyhlásil svou novou vojenskou operaci „Obranná hrana“ (aka „Pevný kámen“) bylo zabito minimálně 98 lidí, převážně civilistů, z toho nejméně 21 dětí. Nejmladší obětí je 18měsíční Mohammed Malakiyeh. Zraněno bylo nejméně 700 lidí, většinou děti, ženy a starší lidé. Počty mrtvých a zraněných se každým dnem zvyšují. Za každým číslem se skrývá konkrétní jméno, konkrétní příběh, lidská bytost. Na izraelské straně jsou zatím hlášeni tři lehce zranění vojáci.

Jak deklaruje izraelská strana, situace bude nadále eskalovat a lze se domnívat, že bude mít podobné důsledky jako předchozí izraelské vojenské operace v Gaze: Pilíř obrany v roce 2012 – 167 mrtvých, Lité olovo v roce 2008/2009 – 1400 mrtvých.

Požadujeme okamžité zastavení bombardování Gazy, zabíjení civilního obyvatelstva a ukončení eskalace násilí v Palestině i Izraeli. Žádáme okamžité vyhlášení příměří. Požadujeme, aby mezinárodní komunita vyvinula tlak na ukončení okupace palestinských území.

Více informací:

Palestinský klub v České republice – https://www.facebook.com/palestinacze
ISM Česká republika – ism-czech.org

Plakáty k distribuci

PDF k tisku

GAZAczGAZAen

 

This entry was posted in Akce and tagged . Bookmark the permalink.