Pozvánka na promítání a debatu: Židovský národní fond a pokračující kolonizace Palestiny, čtvrtek 14. dubna v 19:00, Cross Club, Praha

Aktualizace 24/5: Film Věčné kořeny naleznete na našem kanálu youtube, odkaz zde.

Aktualizace 18/4: Děkujeme všem za účast a podnětnou debatu! Film již brzy nahrajeme na kanál youtube.

Pražská premiéra dokumentárního filmu Věčné kořeny (Enduring Roots, 2015). který mapuje více než století palestinského a židovského nenásilného odporu proti konfiskaci půdy ze strany Židovského národního fondu v historické Palestině.

Akce se koná ve čtvrtek 14. dubna v 19:00 v kavárně Clubu Cross (Plynární 23, Praha 7 – Holešovice). Film je v arabštině a angličtině s anglickými a českými titulky (39 min.), před promítáním krátký úvod do tématu a po filmu debata. Vstup zdarma. Událost na facebooku, děkujeme za šíření dále.

stopthejnf.orgJedna z kampaní za ukončení konfiskace palestinské půdy, stopthejnf.org.

O filmu

Věčné kořeny: Více než století odporu proti Židovskému národnímu fondu (Enduring Roots: Over a Century of resistance of the Jewish National Fund), r. Alex Safron, International Jewish Anti-Zionist Network, 2015, 39 min., v arabštině a angličtině s anglickými a českými titulky

Ve jménu ekologie vysazuje Židovský národní fond na palestinské půdě stromy a buduje parky. Za posledních 113 let se strategie Židovského národního fondu, jak získat půdu na území historické Palestiny změnily, jeho cíle však zůstávají stejné: konfiskace půdy, demolice domovů a vesnic. „Když na místech, kde stála města vyrostou lesy, ti, kteří byli vyhnáni se už nebudou mít nikdy kam vrátit,“ uvádí se dokumentu.

Dokumentární film Věčné kořeny: Více než století odporu proti Židovskému národnímu fondu zachycuje příběhy lidí, kteří přežili palestinskou katastrofu Al-Nakbu. Dále přináší rozhovory s jejich potoky o možnostech a právu palestinských uprchlíků na návrat a mapuje rostoucí odpor proti pokračující kolonizaci Palestiny Židovským národním fondem.

Enduring-Roots-film

Související informace:

Ukázka z filmu:

This entry was posted in Akce, Filmy a dokumenty and tagged , . Bookmark the permalink.