Film: Stolen Children, Stolen Lives – online s českými titulky

Dokumentární film z palestinského Hebronu o zatýkání a věznění palestinských dětí ve věku 9 až 15 let izraelskou armádou.

Originál filmu v HD kvalitě pouze s anglickými titulky zde: https://vimeo.com/25743334. České titulky (.srt) lze stáhnout zde. V případě zájmu rádi zašleme kopii v lepší kvalitě. Děkujeme za šíření dále.

STOLEN CHILDREN, STOLEN LIVES (Ukradené děti, ukradené životy), r. Gerry O’Sullivan, 2012, Irsko, 25 min. Arabsky s anglickými a českými titulky.

Zatýkání, týrání a věznění palestinských dětí ve věku 9-15 let izraelskými vojáky. Psychologický a sociální dopad na děti i izraelské vojáky,popisuje stručně svůj dokumentární film natočený v palestinském městě Hebron irská režisérka Gerry O’Sullivan.

V Izraelem zřizovaných věznicích se v současné době nachází 210 palestinských dětských vězňů ve věku od 12 do 17 let. Většina z nich byla zadržena kvůli obvinění z házení kameny na izraelské vojáky či na auta ilegálních izraelských osadníků. Obvykle jsou děti zadrženy v noci, od půlnoci do páté hodiny ráno. Armáda vtrhne do domu a za velkého hluku vzbudí celou rodinu a vystrašené dítě odveze pryč, aniž by kohokoli informovala, proč a kam je dítě odváženo.

Dětem jsou zavázány oči, jejich ruce jsou spoutány, často jsou převáženy na podlaze auta. Není jim povolen kontakt s rodiči ani obhájcem, často jsou nuceny podepsat hebrejsky psaná prohlášení, kterým nerozumí. Je jim vyhrožováno či jsou slovně napadány a ponižovány.

Většinou ze strachu z dalších výhrůžek, ponižování a násilí se děti k činům, ze kterých jsou obviňovány, přiznají. Ve věznici pak běžně stráví dva týdny až deset měsíců. Odhaduje se, že od roku 2000 bylo zadrženo, vyslýcháno a uvězněno 7500 dětí, některé jen dvanáctileté. Ročně je takto zadrženo 500—700 dětí, což činí téměř 2 děti na každý den.

Více informací: http://bit.ly/OqDFcU

Zpráva organizace DCI Palestine (Defence Children International Palestine) (PDF)

Originál videa (v lepší kvalitě): https://vimeo.com/25743334

Czech translation of “Stolen Children, Stolen Lives” documentary from Hebron, Palestine, directed by Gerry O’Sullivan

The arrests, abuse and imprisonment of Palestinian children (Aged 9 – 15) by the Israeli authorities, the impact on them and the impact on Israeli soldiers.” Gerry OSullivan / osullivansolutions.ie

Watch the original copy: https://vimeo.com/25743334

This entry was posted in Filmy a dokumenty, Vězni, Videa and tagged . Bookmark the permalink.