Pozvánka na promítání: Striplife aneb (Ne)všední život v pásmu, středa 11. dubna v 18:30, Žižkostel (náměstí Barikád 1, Praha 3)

Aktualizace: Děkujeme všem za účast na promítání a diskusi. Video od Jarmily Štukové s breakdancery z Gazy můžete zhlédnout na webu jejího projektu One Blood. Deníky dalšího hosta večera, Pavlíny Reš, která v Gaze zažila útoky v rámci operace Lité olovo, když pracovala pro OSN, naleznete zde.

Zveme vás na promítání dokumentárního filmu Striplife o životě obyvatel v pásmu Gazy, které se koná ve středu 11. dubna v 18:30 v pražském komunitním centru Žižkostel (náměstí Barikád 1, Praha – Žižkov) – zastávka busu 207 a 136.

Po filmu následuje debata s fotografkou Jarmilou Štukovou, která v roce 2012 fotografovala v Gaze např. tanečníky breakdance. Akce se koná v rámci výstavy fotografií Okno do Gazy, kterou u této příležitosti budete moci také zhlédnout. Večer se dotkne i aktuální situace v pásmu Gazy. Událost na facebooku.

Striplife (“(Ne)všední život v pásmu”), r. Nicola Grignani, Alberto Mussolini, Andrea Zambelli, Luca Scaffidi, Valeria Testagrossa; Itálie, Palestina; 2013, 64 min, v původním znění s českými titulky.

Pásmo Gazy se pro většinu médií stalo zdrojem apokalyptických výjevů tzv. izraelsko-palestinského konfliktu. Striplife představuje výjimečné zobrazení všedního života tamních obyvatel před současnou eskalací násilí. Gaza od východu do západu slunce v uhrančivých obrazech – bez nutnosti komentáře. (MFDF Jihlava)

Striplife měl českou premiéru na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jihlava v roce 2014.

Další informace:

This entry was posted in Akce. Bookmark the permalink.