Pozvánka: Women in Hebron, ženská kooperativa z Hebronu — přednáška a prodej výrobků z Palestiny, pátek 21. srpna, 18–21h, Novotného lávka 5, Praha

English below — Dovolujeme si vás pozvat na jedinečný večer s ženskou kooperativou z Hebronu, Women in Hebron. Proběhne přednáška a prodej ručně vyšívaných výrobků kooperativy, včetně šátků keffiyeh (kefíja, palestina) z továrny v Hebronu. Akce se koná v pátek 21. srpna od 18 do 21 hodin na Novotného lávce 5, Praha 1, sál č. 418 (budova Českého svazu vědeckotechnických společností), mapa zde. Před akcí bude promítnut dokumentární film Stolen Children Stolen Lives z Hebronu, ve kterém vystupuje mimo jiné členka kooperativy (25 min, s českými a anglickými titulky). Akce bude probíhat v angličtině s překladem do češtiny. Vstup zdarma. Událost na facebooku, děkujeme za šíření dále!

Nawal Leila

Podrobnosti:

Palestinský klub v České republice vás srdečně zve na setkání s ředitelkou a zakladatelkou ženského výšivkářského družstva Ženy v Hebronu (Women in Hebron), paní Nawal Slemiah, které se koná v pátek 21. srpna od 18 do 21 hodin na Novotného lávce 5, Praha 1, sál č. 418. Paní Nawal Slemiah promluví o práci a roli žen v této instituci, která působí ve starém městě v Hebronu a ve vesnici Idna.

Ve své práci se řídíme myšlenkou, že rozvíjení palestinských uměleckých řemesel je něco více než pouhý projekt přinášející příjem. Je to akt posílení komunity, uctění úlohy žen v naší společnosti a prostředek, jak ukázat naši vytrvalost – sumud – navzdory okupaci Palestiny a škodě, kterou na lidech v Hebronu napáchala,“ říká Nawal Slemiah.

Součástí večera bude prezentace a prodej ručně vyšívaných výrobků družstva (fotografie viz dole) a tradičních palestinských šátků kefija z jediné textilní továrny tohoto druhu v Palestině. Výtěžek z prodeje jde na podporu družstva.

Přednáška proběhne v angličtině s překladem do češtiny. Před přednáškou bude promítnut krátký dokumentární film z Hebronu, Ukradené děti, ukradené životy (Stolen Children, Stolen Lives, 25 min., v arabštině s anglickými a českými titulky).

Akce je pořádána ve spolupráci s ISM ČR a Amnesty International English Speaking Group (AI ESG).

Čas a místo konání:

pátek 21. srpna od 18 do 21 hodin
Český svaz vědeckotechnických společností z.s., Novotného lávka 5, Praha 1, sál č. 418

Mapa: http://bit.ly/1E00bmj
Dopravní spojení: tramvaj č. 17, 18, zastávka Karlovy lázně

Více o družstvu Ženy v Hebronu (Women in Hebron):

​V roce 2005 začala ředitelka a zakladatelka družstva Nawal Slemiah prodávat ručně vyšívané výrobky na súku (trhu) ve starém městě v Hebronu v okupované části H2, kousek od Abrahamovy mešity. Od té doby se prodej rozrostl ze stánkového prodeje na kamenný obchod v srdci Hebronu. Tento růst umožnil otevření malého komunitního centra ve vesnici Idna, kde se členky družstva mohou scházet u společné práce, vzdělávacích programů či ke společenským setkáním. Družstvo má více než 140 členek, které pochází z osmi vesnic z oblasti Hebronu. Výtěžek z prodeje poskytuje ženám a jejich rodinám dodatečný příjem, který by nemohly získat z práce na částečný úvazek.

Další informace viz web Žen v Hebronu: http://womeninhebron.com/

English

Women in Hebron: Lecture on Fair-Trade in Palestine

Everyone is invited to attend a lecture by Nawal Slemiah, the founder and director of the Women in Hebron cooperative, who will talk about the work and role of women in this cooperative. Hand-made items will be displayed and for sale whose proceedings go in support of the cooperative. A 30-minute documentary – Stolen Children, Stolen Lives – about children in Hebron will be shown before the lecture. The event is in English with a translation into Czech. Admission is free.

WHEN: Friday, August 21, 6pm-9pm
WHERE: NOVOTNÉHO LÁVKA 5, PRAGUE 1 („Český svaz vědeckotechnických společností“)
MAP: http://bit.ly/1E00bmj

The Women in Hebron cooperative was founded in 2005 in Palestine to provide women in the Hebron district resources to provide for themselves and their families through the production and sales of Palestinian handicraft items. The cooperative now includes over 140 women from 8 villages in the Hebron area.

Our work is based on the idea that developing Palestinian handicrafts is more than just an income-generating project. It is in of itself an act of community-strengthening, of honoring the role of women in our society, and a means to show sumud – steadfastness – in the face of the occupation of Palestine and the harm it has done to the people of Hebron”, says the founder, Nawal Slemiah.

More info: http://womeninhebron.com/

The event is organized by Palestinian Club in the Czech Republic in cooperation with Amnesty International ESG and ISM CR.

The event on facebook. Thank you for spreading the word and inviting your friends!

Further info:
https://www.facebook.com/palestinacze?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/amnestyesg/?fref=ts
https://ism-czech.org/

Video:

Fotografie z facebooku Women in Hebron:

rugspalestinewomen in hebron1women in hebron 2women in hebron 3women in hebron 4women in hebron 5women in hebron 6women in hebron 7women in hebron 8women in hebron 9women in hebron 10women in hebron 11women in hebron 12women in hebron 13women in hebron 14women in hebron 15cats2

This entry was posted in Akce and tagged , . Bookmark the permalink.