Pozvánka na promítání: Enduring Roots / Věčné kořeny, středa 15. dubna od 18:30, Fakulta sociálních studií, Brno

Aktualizace 16/4: Děkujeme všem za účast. Film bude v průběhu roku promítán i v Praze. Pokud byste chtěli film promítnout ve svém městě, napište prosím na czech.ism@gmail.com. — Zveme vás na promítání jedinečného dokumentárního filmu Enduring Roots (Věčné kořeny), který mapuje více než století trvající palestinský i židovský nenásilný odpor proti konfiskaci půdy ze strany Židovského národního fondu. Akce se koná ve středu 15. dubna od 18:30 na Fakultě sociálních studií v Brně, Joštova 10, místnost č. U35 a pořádá ji brněnská skupina “Brno for Palestine”. Film je v arabštině a angličtině s anglickými a českými titulky. Událost na facebooku zde, děkujeme za šíření dále.

Enduring Roots film

Enduring Roots: Over a Century of resistance of the Jewish National Fund (Věčné kořeny: Více než století odporu proti Židovskému národnímu fondu), r. Alex Safron, International Jewish Anti-Zionist Network, 2015, 39 min., v arabštině a angličtině s anglickými a českými titulky

Židovský národní fond vysazuje ve jménu ekologie na palestinské půdě stromy a buduje parky. Za posledních 113 let se strategie Židovského národního fondu, jak získat půdu na území historické Palestiny změnily, jeho cíle však zůstávají stejné.

V dokumentárním filmu Věčné kořeny: Více než století odporu proti Židovskému národnímu fondu jsou zachyceny příběhy přeživších palestinské katastrofy, Al-Nakby, rozhovory s jejich potoky o možnostech a právu palestinských uprchlíků na návrat a zmapování rostoucího odporu proti pokračující kolonizaci Palestiny Židovským národním fondem.

Související informace:

Ukázka z filmu:

O iniciativě “Brno for Palestine”:

Brno pro Palestinu vzniklo jako iniciativa lidskoprávních aktivistů a aktivistek v návaznosti na vojenské represe v Gaze v létě minulého roku. Cílem jejich aktivit je informování lidí o tzv. izraelsko-palestinském konfliktu a upozorňování na dlouhodobě kritickou situaci Palestinců a Palestinek jak na území pásma Gazy, tak na okupovaných územích Západního břehu Jordánu, Východního Jeruzaléma a v úprchlických táborech.

Facebook: https://www.facebook.com/BrnoForPalestine

This entry was posted in Akce, Filmy a dokumenty and tagged , , . Bookmark the permalink.