Pozvánka na promítání a debatu: Laboratoř / The Lab (2013) — testování izraelských zbraní v Palestině, úterý 21. října od 19:00, klub Cross, Praha

thelabDovolujeme si vás pozvat na promítání dokumentárního filmu Laboratoř / The Lab izraelského režiséra Yotama Feldmana, které se koná v úterý 21. října od 19:00 v přednáškovém sále kavárny klubu Cross (Plynární 23, Praha 7). Po filmu následuje debata.

Pozvánka na facebooku, nyxu. Děkujeme za šíření dále.

The Lab (Laboratoř), režisér: Yotam Feldman, Izrael, Francie, Belgie, 2013, 60 min., anglicky a hebrejsky, anglické a české titulky

Izraelský vojenský průmysl a „globalizace Palestiny”. Jak se z okupace stane výhodný obchod, na kterém je závislá izraelská ekonomika, a pokrytectví cizích vlád, které kupují zbraně používané proti Palestincům, ale zároveň kritizují izraelské násilí.

Od 11. září se izraelskému zbrojnímu průmyslu daří jako nikdy předtím. Velké izraelské firmy vyvíjí a testují zbraně pro budoucí války, které jsou prodávány po celém světě. Izraelští specialisté školí cizí státy, jak porazit lidový a polovojenský odpor. Dokument odhaluje „laboratoř“, která přeměnila izraelskou vojenskou okupaci Gazy a Západního břehu Jordánu ze zátěže ve vysoce ziskový národní poklad.“ (imdb.com)

Po filmu následuje debata se členy lidskoprávních organizací zabývajících se mj. zbrojním průmyslem.

Související informace:

Rozhovor s režisérem na The Real News:
http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=10220

Al Jazeera – Jonathan Cook: Israel’s booming secretive arms trade
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2013/08/201381410565517125.html

This entry was posted in Akce, Filmy a dokumenty and tagged , . Bookmark the permalink.