Pozvánka na přednášku: Útok na Gazu: důvody a politické a právní aspekty, pondělí 15. září od 18:00, Novotného lávka 5, Praha

4-boys-soccer-gazaV Praze se v pondělí 15. září od 18:00 koná přednáška na téma nedávného útoku na Gazu a jeho politických a právních aspektů. Přednášet bude expert na mezinárodní vztahy a právník Dr. Abdallah Abu Eid z Palestiny. Akce se koná na Novotného lávce 5 (Praha 1) a pořádá ji Palestinský klub v České republice za podpory ISM ČR. Událost na facebooku, děkujeme za šíření dále.

Dr. Abdallah Abu Eid

Narodil se v roce 1935 ve městě Beit Jala v Palestině. V roce 1974 vystudoval obor Mezinárodní vztahy na Univerzitě Karlově v Praze. Na téže univerzitě získal v roce 1977 titul doktora práv v oblasti mezinárodního práva.

Byl profesorem mezinárodních vztahů a mezinárodního práva na Národní univerzitě Al Najah v Nábulusu a na univerzitě Beir Zeit na Západním břehu Jordánu. V současné době přednáší na univerzitě v Betlémě.

Učil na několika univerzitách v Alžírsku, Belgii, USA a na Maltě.

Píše články do mnoha časopisů a novin, ve kterých se specializuje na právní a politické aspekty arabsko-izraelského konfliktu a na problematiku přístupu k vodě na okupovaných územích.

Je komentátorem televize Al Jazeera na téma Palestina z hlediska mezinárodního práva.

This entry was posted in Akce and tagged , . Bookmark the permalink.