Fotoreportáž: Praha podpořila kampaň BDS a výzvu z Gazy — “Nežádáme charitu, žádáme solidaritu”

sankceV sobotu 9. srpna se Praha připojila k celosvětovým akcím na podporu kampaně BDS, ke kterým vyzvala na tento den palestinská občanská společnost. Takzvaného „Dne hněvu“ se zúčastnily desetitisíce lidí po celém světě. Výzva z Gazy volá po bojkotu Izraele, uvalení sankcí a vyhlášení zbrojního embarga vůči Izraeli.

Občanská společnost v Gaze žádá lidi svědomí po celém světě, aby vyvinuli tlak na své vlády, aby byly uvaleny sankce vůči Izraeli a aby bylo na Izrael uvaleno s okamžitou platností úplné zbrojní embargo.

Ve výzvě z Gazy vydané 6. srpna se mimo jiné píše: „Nežádáme charitu, žádáme solidaritu. Víme, že se horor bude opakovat, dokud Izrael nebude izolován a dokud na něj nebudou uvaleny sankce.

Vy máte skutečnou moc nám pomoci, a to stejným způsobem, jakým jste pomohli svrhnout systém apartheidu a další zločiny proti lidskosti. Izraeli je dovoleno provádět tento útok pouze díky neochvějné podpoře mnohých států. Tato podpora musí skončit.

Akce v Praze měla podobu informačního a petičního stánku v centru města, kde se mohli čeští občané, ale i zahraniční návštěvníci Prahy seznámit s podrobnostmi o kampani BDS a možných formách bojkotu (ekonomický, kulturní, akademický aj.). Měli příležitost podepsat výzvu Ministerstvu zahraničních věcí ČR volající po mj. po sankcích. Dále získali informace o výzvě z Gazy, která žádá zintenzivnění akcí, akce proti korporacím profitujícím z izraelského koloniálního a apartheidního systému a volá po podpoře ze strany odborových organizací.

Úplné znění výzvy z Gazy si můžete přečíst zde: https://ism-czech.org/2014/08/11/vyzva-z-gazy-pripojte-se-dnes-k-bds-hnuti-bojkotu-stazeni-investic-a-uvaleni-sankci-pozadujte-sankce-vuci-izraeli/

Foto: Václav Krycner

719641215

22

Další fotografie zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.793839807322274.1073741850.186236974749230

This entry was posted in Akce, Zprávy and tagged , . Bookmark the permalink.