Výzva z Gazy: Připojte se dnes k BDS – hnutí bojkotu, stažení investic a uvalení sankcí. Požadujte sankce vůči Izraeli

6. srpna 2014 | BDS Movement

bds movementJelikož čelíme nesmírné síle izraelského vojenského arzenálu, který je finančně zaštítěný podporou USA a Evropské unie, vyzýváme občanskou společnost, apelujeme na lidi svědomí po celém světě a vyzýváme k tlaku na vlády, aby byly uvaleny sankce vůči Izraeli a aby bylo na Izrael uvaleno s okamžitou platností úplné zbrojní embargo.

V sobotu 9. srpna vyjděte do ulic a jednotně požadujte sankce vůči Izraeli.

Napadená Gaza je nepřetržitě bombardovaná a sevřená v obklíčení. Horor je slovy nepopsatelný. Zásoby zdravotnického materiálu jsou vyčerpány. Bylo zabito 1813 lidí (398 dětí, 207 žen, 74 starých lidí), zraněno bylo 9370 lidí (2744 dětí, 1750 žen, 343 starých lidí). Na nemocnice a ambulance se neustále útočí, je útočeno na nemocniční personál konající službu. Lékaři a zdravotníci jsou zabíjeni, když převážejí mrtvé. Naši mrtví nejsou čísla, která stačí statisticky zpracovat. Jsou to naši drazí, rodinní příslušníci a kamarádi.

Zatímco my musíme vydržet tento zákeřný útok, vy máte skutečnou moc nám pomoci, a to stejným způsobem, jakým jste pomohli svrhnout systém apartheidu a další zločiny proti lidskosti. Izraeli je dovoleno provádět tento útok pouze díky neochvějné podpoře mnohých států. Tato podpora musí skončit.

Je to třetí masakr za posledních šest let. Když nejsme zabíjeni, jsme vystaveni blokádě – ilegálnímu kolektivnímu trestu vůči veškerému obyvatelstvu. Střílí se na rybáře. pokud překročí Izraelem jednostranně vymezené pásmo v rozsahu 3 námořních mil. Střílí se na zemědělce, kteří sklízejí úrodu poblíž nárazníkové zóny jednostranně stanovené Izraelem. Minimálně od roku 2006 je Gaza je největším otevřeným vězením pod širým nebem. Nyní si přejeme skoncovat s tímto bezprecedentním zločinem proti lidskosti, který se děje za přisluhování a podpory vašich vlád.

Nežádáme charitu, žádáme solidaritu. Víme, že se horor bude opakovat, dokud Izrael nebude izolován a dokud na něj nebudou uvaleny sankce.

Tuto sobotu něco udělejte:

  1. Učiňte z bojkotu, stažení investic a uvalení sankcí hlavní poselství každého protestu. Tato poselství tweetujte s použitím hashtagu #GazaDayofRage. Na e-mail GazaDayofRage@gmail.com nám zasílejte obrázky a podrobnosti z vašich akcí.
  2. Jakkoli nás zprávy o masových protestech před izraelskými ambasádami po celém světě naplnily nadějí, naléhavě vás žádáme, abyste i po dlouhotrvajících protestech intenzitu akcí zvýšili. Obsaďte izraelské ambasády, čelte izraelským představitelům a všem, kdo podporují nynější agresi v Gaze, čelte jim, kdykoliv se objeví na veřejnosti. Uspořádejte obsazení vládních institucí.
  3. Bojkotujte všechny izraelské produkty a podnikejte akce vůči korporacím, které profitují z izraelského koloniálního a apartheidního systému. Snažte se propagovat cíle bojkotu ve vašem městě a podávejte veřejnosti informace o společnostech, které Izraeli pomáhají v nynějším útoku a ilegálním sevření Gazy.
  4. Palestinské odborové organizace apelují na naše bratry a sestry v mezinárodním odborovém hnutí, aby zabránili importu a exportu zboží z Izraele. Odborová hnutí se mohou pyšnit bojem proti jihoafrickému apartheidu pomocí přímých akcí, Kongres odborových hnutí Jihoafrické republiky se k naší výzvě za skoncování izraelské beztrestnosti připojil.

Podepsáno více než dvacet organizací občanské společnosti v Palestině:

Palestinian General Federation of Trade Unions
General Union of Palestinian Women
University Teachers’ Association in Palestine
Palestinian Non-Governmental Organizations Network (Umbrella for 133 orgs)
Medical Democratic Assembly
General Union of Palestine Workers
General Union for Health Services Workers
General Union for Public Services Workers
General Union for Petrochemical and Gas Workers
General Union for Agricultural Workers
Union of Women’s Work Committees
Pal-Cinema (Palestine Cinema Forum)
Youth Herak Movement
Union of Women’s Struggle Committees
Union of Synergies—Women Unit
Union of Palestinian Women Committees
Women’s Studies Society
Working Woman’s Society
Palestinian Students’ Campaign for the Academic Boycott of Israel
Gaza BDS Working Group
One Democratic State Group
Palestinian Boycott, Divestment, Sanctions National Committee (BNC)

Národní výbor pro bojkot, stažení investic a uvalení sankcí BNC zahrnuje:

Council of National and Islamic Forces in Palestine, Palestinian NGO Network (PNGO), Palestinian National Institute for NGOs, Global Palestine Right of Return Coalition, Palestinian Trade Union Coalition for BDS (PTUC-BDS), Federation of Independent Trade Unions, General Union of Palestinian Workers, Palestinian General Federation of Trade Unions, General Union of Palestinian Women, Union of Palestinian Farmers, General Union of Palestinian Teachers, General Union of Palestinian Writers, Palestinian Federation of Unions of University Professors and Employees (PFUUPE), Union of Professional Associations, General Union of Palestinian Peasants, Union of Public Employees in Palestine-Civil Sector, Grassroots Palestinian Anti-Apartheid Wall Campaign (STW), National Committee for Grassroots Resistance, Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI), National Committee to Commemorate the Nakba, Civic Coalition for the Defense of Palestinian Rights in Jerusalem, Coalition for Jerusalem, Union of Palestinian Charitable Organizations, Palestinian Economic Monitor, Union of Youth Activity Centers-Palestine Refugee Camps, Occupied Palestine and Syrian Golan Heights Initiative

Podrobnosti: http://www.bdsmovement.net/2014/gaza-calling-all-out-on-saturday-9-august-day-of-rage-12423

Více o kampani BDS, která vyzývá k bojkotu Izraele, dokud nezačne dodržovat mezinárodní právo a jejímiž požadavky jsou ukončení okupace, rovná práva pro Palestince žijící v Izraeli a právo na návrat uprchlíků, se dozvíte na webu:

http://www.bdsmovement.net | http://palsolidarity.org

Přidejte se ke kampani BDS v České republice: https://ism-czech.org/

Článek jako leták ve formátu PDF k tisku.

This entry was posted in Kampaně, Zprávy and tagged , . Bookmark the permalink.