Doporučujeme: Palestinské dabke na festivalu RefuFest, sobota 7. června v Praze na Kampě

Dovolujeme si doporučit festival RefuFest, který se koná v sobotu 7. června 2014 na pražské Kampě. Na programu je kromě jiného také ukázka palestinského lidového tance dabke v podání smíšené česko-palestinské skupiny, měly by zaznít i básně palestinského básníka Mahmúda Darwíše a tradičně nebude chybět stánek s arabským jídlem a suvenýry z Palestiny organizovaný místní palestinskou komunitou.

rf_banner_640_180Dále bychom vás rádi upozornili na zajímavý workshop Mattea Lombardiho s názvem “Divadlo utlačovaných” – divadlo jako nástroj pro sociální změnu. Augusto Boal, brazilský divadelník, spisovatel a politik, zakladatel divadla utlačovaných k technice dodává:

Naše svoboda spočívá v tom, že objevujeme cesty k lidskosti, a to tím, že svobodně vstupujeme do všech oblastí lidských aktivit: sociálních, pedagogických, politických, uměleckých…. Divadlo není jen pro divadlo. Je to nástroj, díky němuž můžeme mluvit o všech otázkách, které se nás týkají v běžném životě.

Matteo Lombardi (1981, Miláno) se Divadlu utlačovaných věnuje od roku 2003, a to především ve své rodné zemi, ale i jinde v Evropské unii v rámci projektů Mládeže v akci. Metody divadla utlačovaných využívá ve své práci, jako prostředek svého dalšího vzdělání i učení ostatních a své zkušenosti sdílí s hlavními představiteli této metody. Rok pracoval s Divadlem utlačovaných v Itálii v organizaci zabývající se nenásilným řešením konfliktů, kde se za použití rozličných technik Divadla utlačovaných snažil znovu přiblížit politiku lidem.

Zdroj: RefuFest.cz

Pozvánka na facebooku.

poster

This entry was posted in Píše se jinde and tagged . Bookmark the permalink.