Pozvánka na přednášku a promítání: Mizející Palestina, úterý 21. ledna od 18:00, Jihlava

Dovolujeme si vás pozvat do Jihlavy na debatu o aktuální situaci v Palestině, která proběhne v úterý 21. ledna od 18:00 v restauraci Natural Centrum. Pozvánka na facebooku zde.

jihlava_mizejici_palestina

Přednáška se zaměří na několikaměsíční zkušenosti z pobytu v Palestině (Západní břeh Jordánu i pásmo Gazy), nenásilný odpor proti okupaci a kolonizaci palestinského území, dále na aktuální situaci na Západním břehu Jordánu, Východním Jeruzalémě, pásmu Gazy, ale i na situaci beduínů v Naqabu (Negevské poušti), kde desetitisícům lidí hrozí násilné vysídlení do měst a zboření 35 Izraelem “neuznaných” vesnic.

Přednášejícími budou členové Mezinárodního hnutí solidarity (International Solidarity Movement, ISM), kteří Palestinu v roce 2013 navštívili.

ISM:

Mezinárodní hnutí solidarity (International Solidarity Movement, ISM) bylo založeno v Palestině v roce 2001 skupinou palestinských a izraelských aktivistů s cílem podpořit a posílit nenásilný palestinský odpor proti izraelské okupaci. V České republice působí od roku 2007. Jejími členy jsou aktivisté a aktivistky, kteří navštívili Palestinu anebo se o tamní dění živě zajímají. Aktivity hnutí se zaměřují především na pořádání přednášek a promítání dokumentárních filmů, informační kampaně, petiční stánky anebo demonstrace na vyjádření solidarity s palestinským lidem.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.