Pozvánka na přednášku: Palestina – cestování a aktivismus, 24. října od 17:30, Bratislava

Zveme vás do Bratislavy:

Petra_Page_2

Událost na facebooku.

Slobodná Palestina společně s Mezinárodním hnutím solidarity ČR (ISM ČR) vás zve do Bratislavy na přednášku věnovanou možnostem aktivismu v Palestině a tipech na cestování. O své nedávné zkušenosti ze Západního břehu Jordánu a pásma Gazy se podělí členka ISM, která v oblasti strávila tři čtvrtě roku.

čtvrtek 24. října od 17:30
Knižnica a Kultúrne centrum na Átriakoch (blok T, prízemie), VM Ľ. Štúra – Mlyny UK, Bratislava

O svojej skúsenosti z Palestíny bude hovoriť členka Medzinárodného hnutia solidarity (ISM, International Solidarity Movement), ktorá na Západnom brehu Jordánu a v Pásme Gazy nedávno strávila niekoľko mesiacov. Porozpráva o roly medzinárodných aktivistov, vplyve okupácie na každodenný život ľudí, o nenásilných protestoch, postupujúcej kolonizácii, situácii rybárov a farmárov, ale aj o palestínskej kultúre a tipoch na cestovanie. Výklad bude doplnený komentovanými fotografiami.

Medzinárodné hnutie solidarity (palsolidarity.org) bolo založené v Palestíne v roku 2001 skupinou palestínskych a izraelských aktivistov a aktivistiek za účelom zvýšenia medzinárodnej podpory a posilnenia nenásilného odporu proti okupácii palestínskej pôdy. Princípmi hnutia sú nenásilie, konsenzuálne rozhodovanie a palestínske vedenie. V Českej republike (ism-czech.org) pôsobí hnutie od roku 2007 a zameriava sa na informovanie a zaktivizovanie verejnosti usporadúvaním prednášok a premietaním filmov, prekladmi článkov, vydávaním výziev či petícií, ale aj demonštráciami na podporu palestínskeho ľudu.

Petra_Page_1

 

This entry was posted in Akce. Bookmark the permalink.