Krok správným směrem: Zatímco EU požaduje sankce proti osadám, žádáme pozastavení všech obchodních smluv mezi EU a Izraelem

28. února 2013 | Palestine Solidarity Campaign a International Solidarity Movement

Evropská unie aktivně podporuje apartheidní Izrael prostřednictvím výhodných obchodních dohod. Říkáme dost: nepolevujte ve svém úsilí, rok 2013 je rokem spravedlnosti pro Palestinu.

Za apartheidní betonovou zdí ilegální osada na Západním břehu Jordánu

Stále více z nás si je vědomo systematického potlačování lidských práv Palestinců ze strany izraelské vojenské okupace. Je čas, aby si naši volení zástupci uvědomili vzrůstající a nezastavitelnou potřebu míru a spravedlnosti.

Evropská unie by měla hrát vedoucí roli při zavádění postupů, které povedou Izrael k ukončení nelegální okupace, k podpoře mezinárodního práva a respektování lidských práv Palestinců.

Místo toho EU podporuje izraelskou okupaci

  • povolením prodeje produktů z ilegálních osad po celé Evropě,
  • používáním peněz daňových poplatníků EU k financování izraelských zbrojních společností zodpovědných za zabíjení civilistů a přímou podporu izraelské vojenské okupace.

bds2Jak v nedávné zprávě doporučili generální konzulové EU ve Východním Jeruzalémě a Ramalláhu, musí EU stáhnout investice z osad a měla by zavést ekonomické sankce vůči společnostem a organizacím spojeným s osadnickým průmyslem. Zpráva podaná Radě pro lidská práva OSN nezávislou výzkumnou misí dále vyzývá všechny související mezinárodní hráče, privátní či státní, aby učinili „všechny potřebné kroky“ k zajištění dodržování lidských práv, „včetně ukončení obchodních zájmů v osadách.“

Jedná se o krok vpřed, nicméně je nedostatečný. Nepolevujte v naléhání na představitele EU, aby pozastavili veškeré obchodní smlouvy s Izraelem, dokud Izrael nezačne plně dodržovat mezinárodní právo.

Je čas jednat, ne mluvit. Vyzvěte EU, aby jednala nyní:

Pošlete dopisy ještě dnes a šiřte informace dále.

Když vedou lidé, vlády následují.

This entry was posted in Petice and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.