Izraelský osadník pobodal Palestince ve vesnici At-Tuwani

22. března 2011 | Mezinárodní hnutí solidarity

V pondělí, okolo 7 hodiny ranní, byl při cestě se svým oslem do vesnice At-Tuwani, napaden Palestinec z vesnice Tuba. Nedaleko prvního domu ve vesnici na něj zaútočil maskovaný osadník pocházející z neautorizované židovské osady Havat Ma’on. Při útoku ho pobodal do pravé paže a do hrudníku.

Poskytování první pomoci

Obyvatel vesnice At-Tuwani, který vše zblízka viděl, okamžitě informoval ostatní vesničany a mezinárodní aktivisty, kteří byli momentálně ve vesnici. Pobodaný Palestinec byl na místě ošetřen a transportován do nemocnice v Hebronu, zatímco vojáci a izraelská policie vyslýchali svědky a zajišťovali důkazy. Palestinec, který byl svědkem útoku, tvrdí, že v útočníkovi poznal jednoho z osadníků, kteří se účastnili násilností a provokací proti nenásilnému protestu vesničanů dne 19. března 2011 v At-Tuwani.
(fotografie z útoku osadníků naleznete zde)

V současné době je stav zraněného stabilizovaný.

(Poznámka: Na základě čtvrté Ženevské konvence, Mezinárodního soudního dvoru v Haagu a několika rezolucí OSN, jsou všechny izraelské osady a základny na okupovaných palestinských územích ilegální. Většina neautorizovaných židovských osad (Israeli settlement outpost), včetně Havat Ma’on (Hill 833), je považována za ilegální i podle izraelského práva.)

This entry was posted in Zprávy and tagged , . Bookmark the permalink.